selamat datang ke teratak ziera :D kalau suka boleh follow, kalau tak suka boleh blah. peace, no war ~ ^_^

Sunday, 12 February 2012

KITA HARUS SENTIASA BERSYUKUR (^_^)

hye blogger2 sekalian :) . jawab salam dah ? hehe, lau belum jawab, sila lah jawab . hah, pukul berapa dah ni ? mengikut jam aku 2.54AM . nape tak tido lagi ? sebab , baru habis menonton korea. haha.act, based on my post tittle. disini ingin mengingatkan kwn2 sekalian, kita harus bersyukur dengan apa yang kita ada. :) 
ingat tuh ! Allah maha Adil.
 
setelah sekian lama  aku termenung atas kerusi nih. aku sedeh bila mengenangkan masalah2 yg aku hadapi :( 
terlalu banyak tuk dikatakn. hm, aku mula sedar, aku harus bersyukur sebab masih ade lagi kawan2 disekeliling aku. yg boleh terima aku, dengar cerita aku, yg sayang aku. aku terharu sangat. terima kasih kawan. :) sayang ketat-2 sama korang. tah la. mungkin apa yg aku lalui ni, semuanye ade hikmah. aku harus kuat. biar orang lupa kita, tak ingat kita. janji kita ingat dia selalu . kan ? 
 this post aku wat khas untuk some of my luvly frenz. 

who's ?? look this ! 

ETY :) cantik kan dia ? ^_^
AIN :) dia pon cantik. kan ? ^_^

ALYN :) also cantik ^_^

mereka lah kesayangan ku ! :) tak terkata aku nak cakap. aku sayang dorg ! huu. terharu sebb ade gk org care pasal aku. aku harus bersyukur. ALHAMDULILLAH =)

tak lupe gak, for this person :)

name dia MIMI :) comeyl kn dia ? ehehe . ^_^
aku sayang kat dia gak. mimi yg selalu ngn aku kat KMP nih .yg sudi jd kawan aku lepas ape yg dah berlaku .huuu. 
lastly aku nak ckp kt korg semua. thanks 4 being my frenz. frenz 4eva taw ! huuu. aku syg korg sgt-2 .


ok lah anda2 sekalian, tdo lu eh. ngntOk sudaa . hee =='
#tak lupa gak, aku harus bersyukur kerna mak n ayh aku pon syg aku . tak lupa kn aku :) 
pesanan untuk semua.  ingat tu ! :)

mownink korg, papai. salam ^_^


Sunday, 5 February 2012

AIR MATA AKU TUMPAH LAGI :'(

Selamat malam semua :'(
aku just nak cerita, aku sedeh lagi. aku nangis lagi.
kenapa ?? huuu
aku tak tau kenapa hati aku ni cepat sangat nak sedeh.
biar la dia bahagia. nape aku nak sedeh ? kan ?
patutnya aku kena tumpang bahagia dia. dia bahagia aku patut bahagia.:) chill ziera .huhu
walaupun sakit sangat kn. 
tak terkata da. 
bye, salam :'(

Saturday, 4 February 2012

'' AKHIRNYA AKU KAHWIN ! ''

hye korang , da jawab salam kat atas da ? hee. kalau belom jawab kenalah jawab k ;) . hmm, nampak tak tajuk post aku ? 

AKHIRNYA AKU KAHWIN !

haha, jangan salah paham k. bukan aku nak kahwin la. lambat lagi aku nak kahwin, hehe.act, tu tajuk novel yang baru aku habis baca . wey korang, syiok habis doe bace cerita tuh. siyez best. hehe.
aku layan novel ni bersama NURUL ATIFAH ABDUL KARIM =)
BEST KAN WEY, LAYAN HABIS BACA NOVEL NI.


hah,ni la novelnye. hehe. :)


em,dalam cerita ni kan, dia ada abg angkat. sweet gile abang dia,caring gila tahap babun ! jeles kOt. nak taw cerita penuh ? kena baca sendiri. hehe. act,aku teringin nak ada abang . huuu.:( nak gak abg protect kite. hehe. GEDIKS ! 
jalan cerita dia menarik, lau jmpe kat kedai buku, beli dan bacalah. promote lak kn, haha. cite ni kelakar, sedih semua ada. yang pasti teringin nak ade abang . haha.
ok la, daaa. beli taw ! :)

~selamat malam ~
 

Friday, 3 February 2012

~my lovely roomate ~ ^_^

Hye ! update lagi. hee :) kali ni aku nak ceria la. tak mau sedeh2 da. okay, sekarang pukul berapa ? 1:05 AM. see ? da pagi kot. esok aku ade  kuliah . haha. malaz gile nak g kot, lagi2 lepas abes exam nih~ huu. tapi kena g gak, nak 4 flat  tak zira ? haha.

  entry kali aku nak cerita pasal roomate2 kesayangan aku. hehe.aku nak tulis dalam loghat utagha la noh. almaklomla, roomate2 aku nih major orag utagha. haha.




firstly,aku nak cerita,yg sorang ni, dah bising2 dah suruh letak gambaq dy besaq2. sapa dy ? hah, la ni aku letak gambaq dy besaq2. hee. sat noh. 


okay, ni ceq perkenalkan , nama diberi NUR KHADIJAH ISMAIL,JITRA. 
HAHA, ini la dia yg suh ceq wat pasal dia. hehe. kami kt sini pggil dia JAH. gila gila punya otak. :) , dia baru dapat pas lesen moto ! for the second test . hihi. jangan marah noh habaq kt sini, C(=


next,kita p roomate ceq yg kedua. nama diberi NURANATI ROSLAN,GURUN,KEDAH. yang ni pon orang utara gak. kami panggil dy ANATI. hee. DYy satu jenis sekolah ngan ceq. sekolah jenis apa ? SEKOLAH AGAMA ,:),dy ni pon gila2 gak.senang cita, kami sekepala. 
hah, dy dok sebelah katil ceq. haha. lupa nak  mention.

my last roomate, nama diberi ZAIDATOL ALIAH ABDULLAH SANIY. 
kami panggil ALIAH. =). yang ni bukan org utara. yang ni, selangor, sama ngn ceq. hehe. dia ni first time dok hostel, banyak dia belajaq dok hostel nih. kan aliah ? ngee :) 
kadang2 kami ajaq dy jadi jahat, siket ja la jahatnya. haha. 


hah, selesai sudah pasal roomate2 aku yang comeyl+shantek+pandai! 
aku nak bagitau kat hampa, aku sayang korang. lagi berapa buln ja kita kt sini. pas nih, mesti masing2 sambung study kat ceruk mana kan. sedey la pulak ! huuu :'(
aku sayang hampa. all moments aku akan simpan dalam kotak hati aku. =)

p/S: JAH, BESAQ X GMBAQ AKU LETAK ? HAHA :)
COMEY2 X ROOMATE AKU ? HEE :)
TENGOK ORANG YANG TAIP NI LA, [SORY , PERASAN LEBIH ] =p

#eh zira! pukul berapa dah ni, tengok jam,2:05 AM dah, sok kuliah la.ok la, sampai sini saja, mata pon da ngntok, huuu. sok kuliah, bgon zira ! kunci alarm ! haha. nytez all. 
thanks pinjamkan mata hampa tok baca ceq punya celoteh di pagi hari. hee :) muah3 !, bye bye. 

*pasal KARBALA , akan ku cerita suatu hari nanti. dun wory ! * 











Thursday, 2 February 2012

DIA DAH LUPE AKU KE !!! ='(

HELLO you all :(
tengok 2, belom start cerita lagi ak dah wat muka sedeyh kan?huu..
ACTUALLY, memang aku tengah sedeyh. tah la, susah nak cakap. em,Okay la, aku start cite , bermula la kisah, aku ade dua orang kawan baik [KAWAN BAIK LELAKI LAH,PEREMPUAN 2 RAMAI YANG BAIK2]hee :), eh tapi tak taw la kot dorang anggap aku kawan baik ke tak,huuu. tak pela.

em,yang sorang tuh memang dah tak tegor dah. kitorang ade prob, memang masing2 dah tak tegor da. mungkin da lupe kot. tapi aku still akan egt yang die baik sangat ngan aku. banyak yang dia tolong ak. AKU AKAN SELALU INGAT KAU ! :)
hah. aku nak cerita yang lagi sorng nih. hmmm,, entah la. da berapa hari dah die tak tego aku pon.text pon tak reply.nape eh??
 DIA DAH LUPE AKU EH ? ='(
 tak pe lah, aku sedAr,aku ni sape jew bagi kau. mungkin kawan biasa je. kan ? tak pe awak. saye doakn awak kebahagiaan awak. study elok elok taw. saye selalu doakn kebahagiaan awk. frenz 4 eva k :(

#dengan perasaan sadis aku menaip entry nih,sambil air mata bertakung di kelopak mate. :'(
tengs kepada yang sudi membaca :) 
bye bye. SALAM.