selamat datang ke teratak ziera :D kalau suka boleh follow, kalau tak suka boleh blah. peace, no war ~ ^_^

Saturday, 17 March 2012

selamat hari lahir adik ! =)


SELAMAT MALAM SEMUA :)
nampak tak gambar kat bwh ni,. hee


adikku,

entry ni khas tok adik ku.Hari ni genaplah dia 16tahun.huhu
Aku nak bagi sikit ucapan kat dia. hehe.

SELAMAT HARI LAHIR DIK =)
  • SEMOGE PANJANG UMUR.
  • MURAH REZEKI.
  • BELAJAR RAJIN2 DIK.
  • KAKAK SAYANG ADIK.
  • DENGAR CAKAP MAK AYAH.
  • ADIK LAKI, KENA JAGA ADIK BERADIK POMPUAN, AKK NGN WANI.
egt dik, ape yg akk pesan ni. jgn wt mak mara ngn adik. mak syg adik.mk ayh nk adik berjaya mcm akk. akk jauh skrg, tggl adik je tggl kt umah , tolong mak ayh. wani kecik lagi kan. akk rindu sume kat rumah tu. lagi sebulan je akk nk blek. #tak sabar ! :)

k la, tu je akk nak ckp :) 
egt pesan akk taw ! sayang adik sgt2, 
bye ~ 

#disaat aku tulis entry ni, aku mula mengalirkan air mata. betapa aku rindu family aku :'( 
yaAllah., tabahkan la hati aku yaAllah . amin ~



Friday, 9 March 2012

Ke"tension''an,Kepenatan,Kesedihan,Kegembiraan


Hye korang , da lame tak hupdate kan. nak kate bz 2 , bole la. actually, malas kot nak menaip. hehe. entry kali ni ak nak cite yang ak tension+sedih+penat+happy minggu nih. mcm mane 2 ? sume perasaan ade kan ?

yg byk nye sedeh. ish, apela aku nih, asal sedey je, baru nak update,asal nk update je sedeh. HAHA :D(boleh lagi gelak)
lau nak taw cite, ak n grup ak kena wt movie bi. berlakon semua dah settle, mmg lawak ble masing2 berlakon tak jadi. HAHAHA
gelak guling2 kot kt atas rumput. mmg happy gile :)
nk diceritakan kenapa aku sedeh sangat nih ?? sebab kan, ape yg aku edit tok movie 2 hilang !!!1 arrgghhh, sedeh sgt2, tension sume ade. :( penat kot buat benda alah 2.

ditambah lagi, aku ngah homesick :( ingat kat umah, mak ayh. rindu sgt2 kat dorg :(( nak balik !!!! 
mak kol tadi, mak kate sabar je sebulan lagi. be strong zira ! sebulan je lagi :) mkau leh tahan 9 bulan kat perlis ni, why not lagi sebulan je. kan3 ? 
 
k la, mate pon dah bengkak. bye2 syg2 ku sekalian.see u next entry k :)


#yaAllah, tabahkan lah hati hambamu ini, kuatlah dirinya untuk menghadapi dugaan yang kau bagi ya Allah. dugaan yang diberi disaat hatinya amat merindui keluarganya. yaAllah, kau maha pengampun lagi maha menyayangi . AMIN ~