selamat datang ke teratak ziera :D kalau suka boleh follow, kalau tak suka boleh blah. peace, no war ~ ^_^

Wednesday, 30 May 2012

syukur ya Allah ^_^

selamat tengahari semua :) dah jawab salam kan? hehe.waAh ! selalu ira updte blog tengh2 malam buta. la ni, siang. haha. mimpikah ? tidak, ira dialam realiti skrg. #ngarut ape tah aku ni *_*
hm, back to topic. alhamdulillah.syukur ~ result penuh dah dapat. ngee~ :) walaupun xde keajaiban berlaku, ira tetap b'syukur. :D
ira dapat ....

SUBJEK
GRED
PERAKAUNAN
A
4
EKONOMI
A-
3.67
PENGURUSAN PERNIAGAAN
A
4
MATEMATIK
A
4
BAHASA INGGERIS
B
 3
PNGS1
3.91
PNGS2
3.92
PNGK
3.91
STATUS
LULUS

alhamdulillah, that's my full result :D ape yg ira usaha, ni yang ira dapat. bg aku, ira dah wt yg terbaik. mungkin tak sebaik kwn2 yg 4flat, tp terbaik tuk keluarga ira . 

mak ayah , ira dah wat yang terbaik :D


k la, nk solat zohor. dadaa~ jumpe lagi <3

Tuesday, 29 May 2012

ALHAMDULILLAH :D walaupun tak 4flat, hehe

selamat malam :D em, mlm ni nk taip sikit je. hehe. sbb tangan nih dh pent menaip , blas2 chat kwn2 yg tyer about result yg bru je kuar , hehe. btw, Alhamdulillah :))
wlaupun tak 4flat., ira still bersyukur. this my result for semester 2 :D


u see that ? ade satu je A-. huu. and that subjek yang ira tak sangka. huuu :( agak sedeh, bila tgok2, ekonomi yg down. x pernah dapat A- . selalu slack kat maths je. tapi kali ni kt ekonomi. tapi tak pe ! ira tetap bersyukur. :)) may b Allah tahu mana yang terbaik untuk kita kan :D yg ira happy :)) maths ira yg tak pernah dpt A , kali ni dapat A !! heeheh. selalu A-. alhamdulillah, ira happy sgt. hm, tapi kan, based on the result, ira tak dpt full result lagi. may b esok dpt result penuh. hope ape yang ira inginkan dapat , ngee ~ insyAllah. amin. ira dah wat yg terbaik untuk mak ayh ira. ok la, nak tido la. migrain datang balik., berdenyut denyut :( . have to go. sleep well guys ~ assalamualaikum :D

good night dears ;D





Friday, 25 May 2012

alhamdulillah :D interview done !

hye u alls :)berjumpa lagi, hehe. nk share sket je 4 this entry. Alhamdulillah, hari ni aku selesai interview at UITM SHAH ALAM td. aku enjoy that interview. coz, panel2 nye sporting, gelak2 . :D i looiikee. hehe. aku hrp sgt aku akn dpt this kos. amin, :)) kamu2 yg bace ni, jgn lupe doakn k. Allah sahaja yg mampu membalasnya , frOm KMP ade 4 org termasuk aku. antaranya, wawa,wani johari n lg sorg lupe la nmenye. hehe. sory awk ! :/


yeaahh,kami bakal2 cikgu kelak :) ade muka tak, ? kihkih



lastly, aku taw semuanya rezeki daripadaNYA . kalau ade rezki, insyaAllah dapat. kan ? ayh aku selalu pesan macam 2 :D

that's ll 4 tOday ~ assalamualaikum. byebye . muuaah siket ! hee. 


harap2 muke ni lulus interview tadi. heee :D




MEET KOREAN GUYS :D




selamat malam semua :D jgn lupa jawab salam dulu tw ! hehe.
eh, rajinnyeer aku update blog kn, haha. ngah rjin mmg aku suka menaip. lagi2 malam2 buta mcm gini. x de sape kacau ! hohoho.
back to topic.AKU JUMPA ORANG KOREA WOOOIIII !! 
SARANGHEYYOO. hehehe <3
actually, aku g satu function bussines ni , kAt PWTC. dy jemput org korea . khas dari korea tw. dy dtg tuk share pengalaman dy till jdi org berjaya. mmg best ! hehe. 
first2 dy dtg kn, dy turun dri atas ke stage . hebat woo, da mcm stuntman da. haha. pas 2 dy dance kt atas stage . dah mcm superstar da. kihkih.




dy wat show with kwn dy , from korea gk :D

hm, aku ekut  mak aku g function ni. tak sangka best lak. hehe. aku nk upload photo2 yg aku tangkap semalam la, :))

DIAMOND :)

with kaum kaum ibu, hehe
aku mak wani <3 love them ,

my lovely mom <3 bakal DIAMOND :D


GEN Y :))


HAHA,tak de la byk sgt pon gmbar nye. ngee ^^ 
anyway , mau tdo sudaa. ngntOk . blink blink da mate ni *-*. nunytez syg2 ku , assalamualaikum :) 
(actually, nak wat lgi satu entry b4 sleep ) hehe
# 3:07 am #














Wednesday, 23 May 2012

~sudah cukup sudah~

hye syg2 ku :) dah jawab salam kan. huhu
lagu ni...... penuh ngan makna yg tersirat dan tersurat .

this song 4 someone yg pernah skit kn hti ini :D 

mesti korg pernah dengar kan lagu ni., sedih tak ? huuu. tak nk bebel byk sgt . need to rest . mate dah blink2. hehe  

#just nasihat untuk kaum adam. 

"jaga hati sorg perempuan, jgn sesekali mainkan hati dan perasaan kaum wnita, hargai mereka seadanya,hati perempun sgt lembut "

pesanan ikhlas dari penaja :) byebye , dadaa ~ 

genap setahun aku mengenali engkau :D

hyehye, selamat malam semua :)
hari ni 23 mei kn ? yep !! kalau nk taw,sethun dh aku  mngenali kau.mule2 mmg aku rse ssh nk wt kputusan , sme ade nk trime kau atau tak. aku tak henti2 berdoa yg mne 1 plihn yg bgus tuk aku. aher sekali, aku memilih kau. ye kau ! kau yg akhernye sudh genap setahun aku kenal kau. tipu kalau aku ckp aku tak rndu kau, wlaupon sthun aku kenl, tp byk kengn pahit manis kte bersma. andai dpt ku undurkn msa, akn ku manfaatkn mse2 kite brsme. sgt mrindui kau:(
#jap2, asl tetbe jiwang memalam bute nih , hahha :D mesti tertye2 kan, spe yg aku kenl sthun nih , hehehe. 

siapa2 ? haha, 
ye ! dialah yg aku dah kenal setahun. KOLEJ MATRIKULASI PERLIS . Fyi,tarikh mula2 aku jejak kn kaki kt kolej ni 23mei2011. mse mule2 msuk, aku sorg , xde lgsong kwn yg dri sme skola. ble tyer yg len, mesti dorg ade kwn., time 2 aku sdeh sgt :( tp xpe, aku tnmkn azam, aku leh bwk dri kt tmpt org. mne sgke, xpernh t'pk dlm kple  ak yg aku dtg perlis. akhirnye, aku jejak gak kt bumi perlis ni :) aku masuk je pintu gerbang ni, aku nmpk stu ayat.
"DATANG DENGAN HARAPAN, PULANG DENGAN KEJAYAAN"
dari situ aku percaya aku boleh wat. ziera can do it  ! lau nk dceritakan, how my first day at here, mmg malu la kn. time pisah ngn mk ayh pling menyayat hati, sedih, pilu ~ sume ade. pelbgai pesanan yg dorg bg. aku smpan pesanan 2. aku berharap aku dpt bhagie kn mkayh aku dgn result yg gempak. ALHAMDULILLAH, for my first sem result, i do my best :) i get best result. (walaupun bukan 4 rata ) hehe . and 4 sem 2 lak, 29mei ni result akn keluar. aku hope, i will get 4 flat. insyAllah. pray 4 me silent reader's :DD , hm, okay la. that's all 4 today . semoga kita berjumpa lagi. sarangheyO :)


yeahh, i hope that budak will prove to parents that she can do it  ! :D
k la, mownink. assalamualaikum :))

Monday, 21 May 2012

cuak ! ade gaya ke ? :/

hye , i'm back:D leh tak nk gelar diri IRA ? hehe. #tetbe. 
ahh, lantak la, mmg kt umah pggil nme ni pon. hm, btw, nmpk x tjOk kt atas. CUAK ! pham ape mksod cuak ? menurut kmus dewn bahase dan pustaka, cuak adalah..... HAHA. ade ke mksod cuak dlm kmus 2. hehe. act, ira bru dpt tawaran interview for degree pendidikan. hm, siyezly cuak gle. pikir mcm2 da , nk prepre pe, pki bju pe, nk mcm2 lg la. huhu :/ 
and one more things, ad gaya ke nk jd tenaga pengajr cik kak oiii, HAHA :d insyaAllah, lau ade rezeki. doakn ira k :))
 nk tgok tak ira dpt brpe byk pilihn nye ? hehe 







alhamdulillah, dpt keempat2 pilihan . interview 2 kt UITM shah alm, :) tapikan, yg sedeh nye, agk terkilannye, first choice dpt pendidikn khas, org kate itu ajar budak2 yg tak berapa nk sehat. act, nk akaun as first choice. but, bila pk2  blik, okay la 2 .  ALHAMDULILLAH. kn ? best gak. :)) 
for your information, b4 dpt twrn ni, ade ujian MEDSI , jwb 300 soalan dlm mse stu jam. yg sedehnye, kwn2 yg amek ujian ngn ira tak dpt interview ni. dorg x berjaya. huu :( tapi takpe, teruskn usaha k :D chaiyok3 ! 


teman seperjuangan amek ujian MEDSI :)


hah, yg ujung skali tak pakai spek tu. ade gaya ke jd cikgu.? :D hehe. #tertanya2 . lau ikutkan mmg minat sgt. insyaAllah, hope lulus temuduga ni. amin :) 







k la, mau tdo. tata,papai,dadaa, byebye, 

       ~SALAM ~  #2:45 AM :D

Saturday, 12 May 2012

semangat nak berblogging datang balik :)

hye hye hye :) 
dah jawab salam kat atas kan, ngee. huh ! penat bersihkan sawang2 yang ada ni. byk betol spider yg aku jumpe. ni la akibat da berbulan tak hupdate. HAHA . bkn xnak hupdate , just blog ni have problem. sume entry2 yg zira wat dulu2 kala hilang. sedeh gile kot. huu :( 
but, zira byk ngadu kt sorg mmbe  ni. sape ek? 






ALIFF HAIKAL la, hehe. kenal kan, budak hot ni :) kan3 ?(sory wey, aku cilok pic kau satu,hihi ) 
 kat dy la zira byk ngadu pasal masalah problem ni. thanks a lot wey ! =D
jasamu akan ku kenang . hehe. agk sedey sbb tak dpt join segmen alip yg first  entry 2. nak cuba nasib gak, mana taw dpt hadia kn, kihkih =)

hah, berbalik pda tajuk, bila blog da okay, nothing problem , mestilah semangat nk berceloteh balik, tak sabar tak sabar ! byk dah yg tertinggal . huu. sokeyh ! next entry akan ku membebel lagi. k la, assalamualaikum. selamat pagi :) HEHE

#thanks 4 reading :) at 3:45 am ~