selamat datang ke teratak ziera :D kalau suka boleh follow, kalau tak suka boleh blah. peace, no war ~ ^_^

Monday, 25 June 2012

MIGRAIN/SAKIT KEPALA ?



migrain :( 

taw tak migrain tu apa ? huuuu. migrain ni macam sakit kepala. someone yg kena mesti rasa sakit sgt. hmm,sedeh, macam ni la yang selalu ira kena. huu :'( sakit sgt . dah pernah g jmpe doktor dh, dia kata berkemungkinan migrain. yep ! pernah paling teruk kena satu malam ni. time form berapa tah. tak pasti. tapi amat2 sakit. menangis2 dalam bilik, dalam pukul 3 pagi. then, g bilik ayah mak, suruh urut. hmm, sakit sgt . tp sekarang x pernah sakit sampai macam tu. sekarang ira selalu kena sakit tu kalau cuaca panas sgt,wat kerja banyak, and kalau x makan,hehe :D
ubatnya, adalah TIDUR . seriously ! ^^ 
btw, sebenarnya risau gak, takut makin teruk and effect  pape kan. huuu. just wat dont know je. hmmmm, k la. mau tidur. huuu. dadaa.salam ~
doa kan saya :)




Sunday, 17 June 2012

SELAMAT HARI BAPA, AYAH



17JUNE2012. tarikh keramat bagi ayah,papa,PUPPY,daddy,baba,abah,apak,dan semua panggilan untuk seorang yang bergelar KETUA KELUARGA :D 
untuk ayah yang disayangi, 
ira nak mengucapkan SELAMAT HARI BAPA, terima kasih sebab penat lelah cari rezeki untuk keluarga :) jasa ayah tak dapat dibalas sepenuhnya.


ira sayang ayah ! :D
okay la, dadaa~ HAPPY FATHER'S DAY ! SALAM :)




Friday, 15 June 2012

PAGI JUMAAT YANG AGAK MENGECEWAKAN :(

Waalaikumsalam. okay , kali ni ira yg jawab kn salam , huu. pagi2 ni lagi ira da bgon but jap lagi nak sambung tidur. hehe. anyway, hari ni kan hari jumaat. penghulu segala hari. and i hope the day will become more cheer, tapi kan.......
pagi2 lagi something bad hppen, :( pkul 7 tadi kaca jatuh n pecah, pas 2 kol 8 tadi balik dari hantar adik, motor pulak x leh start. ingatkan balik dari hantar adik 2 nak singgah satu tadika ni, nak tanya ada kosong tempat ngajar tak. sedih nya !!! waaaarrrgghh , is it my whole day will become sad ??? like this...
.
.
.
.
.




oh no !!! tidak3 ,huuuu,



may be Allah nak blas dosa2 kecik yg ira dah pernah wat kot. huuuu. takpe2, ira terima dengan redha :D setiap yg berlaku ada hikmahnya , InsyaAllah :) ira harap, hari jumat ni akan jadi indah lepas smbung tidor.hahaha 
like this...
.
.
.
.
.
.
.
.
.



comelnye ~ ngee :D

ok lah, mata ngantuk, hehe. wanna to sleep again. dadaaa. tata , salam :)

Saturday, 9 June 2012

HANG OUT LAGI ! :D



Hye3 silent readers :) seperti biasa, jgn lupe jawab salam dulu k. lau x , sila blah ! haha. ayat sakit kan hati org , ngee ~
okay,ira dah kembali menaip menggunakan jejari ira yang cantik ini :D *perasan sekejap* hehe
btw, nampak tak post tittle diatas ? mesti guys bosan kan, asal bukak je, ira hang out, balik2 hang out . #macam la ade orang baca hikhokhikhok
do i care ? ini blog saya , sukahati saya la nak wat entry pasal hape. kan kan ? hkhk :))
selamat menjamu mata semua, comel2 taw. hoho 


yeeaahh,kali ni ira hangout ngan yaya n cut . :D

siapa YAYA ? yewp ! yaya is my adik angkat , :) anyway, rindu ngn dia. agak setahun lebih x jumpe. yela main angkat2 ni pon time form 5. hehe. comel x dy ? :D Adik kat umah pon tak terangkat , #mak cakap# haha .tapi an, agak malu la gak mase mula2 jumpe. :D may b da lme x jmpe la kn, hikhik. mcm x taw nk bork ape. tp x kesah, lame2 ade la story mory yg ktorg cerita, mmg best kuar ngn dy and x lupe jugak 4 my lovely besties, 
CUT AINUL MARDZIAH AMIR :D 






 eleh, malu2 pulak. macam taw2 je aku ckp pasal dy :P ini lah dy. padahal bru jumpe mggu lepas. haha


my sis sedg main match2 kan gambar . haha :D











suke bebenor ye beli BIG APPLE . haha :P

 oh lupe pulak , kitorg tgok MADAGASCAR 3 , BEST ! :d okay la, sekian dahulu. ira mintak diri dulu. esok nak balik kg, hehe. kutip durin jatuh woOoiii~ mai la ke melaka ek. :)) dadaa. sweet dream , assalamualaikum semua.

Wednesday, 6 June 2012

ONE DIRECTION :D






Nampak tu ? HAHA. okay , sekarang ira dah mula jatuh cinta kat dorang. comel x ? hehe. lagi2 zain malek. ya ! dy la yg ira paling minat . ngee ~ ;D k la. dadaaa. nk mimpi dorg la.. haha. harapan ~  wassalam :DD

 

BELI KABINET DAPUR BARU ?

HYE HYE kalian yg manis,cantik,ayu, kacak,hensem,bergaya :D hehe *PUJI IKHLAS NI :p
hm, btw anda semua sihat2 belaka tak ? caring ni caring ni. haha. ira ni terlebih sihat :) act, tajuk mcm ira yg beli kabinet baru kan. haha. my lovely father yg beli . dy kate dapur 2 byk sgt barang . so dy nak sorok semua dalam almri. katenye., dah nak raye , nanti bersepah . okay , raya esok kan ? tu beli awal2 tuh.haha.selama 5 hari ayah ira cuti . itu je la keje yg dibuatnye. fuhh ! penat tahap kepalang,cicak kobing punyer la. haha. okay over ! tahu tu. ngee ~
kami sekeluarga telah bergotong royong disamping mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan kami . :) *ayat tak leh lagi skema ke, taw la BM "A" spm. haha


see that ?? yeaah , my kabinet baru. hoho. hevaatt x my daddy ? dy yg wat semua nih. ngee ~

atuk,opah,ayah n emak sedang membincangkan sesuatu .:) 

betapa tekunnya ayah aku wat keje. haha. kite ?? tolong k.  :D but sekarang tngh tangkap gmbr la. haha

ni adik kecik kite yg tak menolong apa2, sebab ?? dy kecik lagi dy kata. haha. mmg btol pon, lau dy tolong pon membahayakan je. elok dy dok ngadap lappy aku main game. haha. 



 hm, itula keluarga ira yg penat lelah selama lima hari ni, apeapepon, best gk dpt kabinet baru nih, leh byk2 ira sumbat . haha. k la, mate dah ngantok lol. thnks 4 reading. nytez ~ assalamualaikum :)


Friday, 1 June 2012

MEET CUT AINUL,SHARK,AZWA :DD








hye, pastikan jawab salam dulu taw ! ngee :D


seriously makhluk2 dlm pic ni lawa+cute+terlebih make up ! haha. ktorg tak make up lebih pon k. :) (KLIK UNTUK LEBIH JELAS)





with shark and cut ainul :D

kami tha apam's girls, haha

shark,azwa,cut :))


suddenly meet budak kecik nih ! ROSS FAZIRA :D


meet  QILA JEMAN toO :P

aku sayang kamu <3

saya suka senyuman cut. IKHLAS :) hehe

sayang kamu <3


yummy ~




dah habis tengok dah ? heehehe. yup ! there are my awesome friends :) ktorg dah stahun lebih tak jumpe kot. rindu rindu rindu ! ktorg tgOk wayang aku ada,kau ada ? haha. lawak la cite tuh. tapi best gak la. :D act, ktorg ade 6 org , tp 2 org x dpt dtg . 1)shark 2)cut 3)zira 4)umi 5)azwa 6)mira . tapi,umi keje, n mira x dpt dtg. huuu. if cukup enam2 mesti best kan ? huhuuu. lastly, aku sayang, rindu korang semua. :) muuaahhh3 . thanks 4 reading guys. have a nice day , dadaaa. salam.