selamat datang ke teratak ziera :D kalau suka boleh follow, kalau tak suka boleh blah. peace, no war ~ ^_^

Friday, 27 July 2012

UNIK ! HAHA


hallo silent readers :) selamat petang . ngah wat pe tu ? hah, sekarang pukul 6.15petg , ramadhan ke 7 , mesti ngah tggu berbuka kan ? hehe. awal lagi kot ^^ takpe2, cuba bwk berzikir ke, baca quran ke. aceh ! mcm la aku nga wt benda 2. padahal nga laju menaip. ngee ~ peeeaacceee ;) hmm, nak tgOk sesuatu yg unik x ? lawak kot, tak taw la wujud ke tak. HAHA :D
.
.
.
.
.
.


comel tak ? HAHA. bertingkat2 wook, dah mcm mangkuk tingkat . hak2. JUST FOR FUN before berbuka. ngihngih :P  okay laa, chow cincau ! eh, tetbe ngidam air cincau yg sejuk pulak. ^_^
selamat berbuka semua , assalamualaikum , bye bye ~

apabila twitter buat hal



hye awak awak semua :) selamat berpuasa untuk hari ke tujuh , hehe. jgn lupa baca niat taw !  :D em, online twitter x malam ni ? HAHA.mesti korg online x leh nak bukak kan. hehe. same goes 2 me loe ~ hmm, act tak taw sebab apa jd camtu . ade yg ckp sebb dak2 yg dpt plkn kecoh, 2 jadi jame. haha. relevan x relevan ? ^^
tgok situasi kat bawah ni 
.
.
.
.



see ? HAHA. apabila twitter buat hal, maka ramai kembali ke dunia asal iaitu FACEBOOK ! kan ? hehe. x dpt la dorg nk luah2 perasaan kat twitter mcm selalu. kita tengok smpai ble twitter wat hal :D 


#pesanan untuk burung(twitter): sila lah cepat baik . kami nak online kamu . hoho xD. k lah, bye bye. tido2, esok x bgon sahur lak kunk. huhu. salam ~ ;D

Wednesday, 18 July 2012

SELAMAT DATANG RAMADHAN :)


Kaifahalukum ya sodiqi? :) aceh ! nk ckp arab pulak. mentang2 rmadhan nak dtg dah. hehe. (padahal dulu memang sekolah agama pon)hehe 
hye silent readers ! how persiapan ramadhan ? lagi 2 hari je kita akan menyambut bulan ramadhan kan. best nyaa !! :) alhamdulillah, kita bakal menemui ramadhan lagi kan. nak bagi peringatan ni ! ngee

1)puasa kasi penuh ! (except org yg ada keizinan) hehe
2) jgn tinggal solat terawih taw :)
3) jgn lupa ambik sunnah sahur 
4) buka nanti jgn jadi pak lahab , HAHA
5) jgn pk nak raya je. hehe, puasa dulu.kalau x penuh x leh raya, whee ~

setakat ni je nak bg peringatn. hehe, semoga ramadhan kali ini lebih baik dri ramadhan taon lepas k . Amin~ :) 




 

BETUL BETUL BETUL ! hehehe. tata semua. selamat berpuasa ! :) assalamualaikum.

KERETA BAPAKU HILANGGG !!!


Kereta ayah aku hilang !!! em, mcm ni, tdi aku g jusco bukit tinggi. shopping raya :) #semangat bebeno nk rye nye hah# HAHA :D
setelah penat berjalan seharian, kami pon nak balik.sorang kaki nak tercabot,sorang pinggng nak patah, macam2 hal. dgn harapan nk blik awal leh rehat. sekali tu, time dah smpai carpark. cri punyercari. TAK ADA!! HUH, penat gile cari. huuu. semua dah risau. yela, dlm kereta 2 ada mcm2, jgn lah hilang. hmm, dah 2. cari2, turun naik jusco blik. x jmpe gk. huu. muka  semua dah tak rupa muka dah. haha. habis 2 rupa ape ? ntah ! hakhak. ayah aku dah mula bising, sebab sorg pon ank2 dy tak apal tiang nombor letak kereta 2. memang salah ktorg gak. hmm, sabo je la kena bebel. last2 , ayah aku g tyer counter servis. then, dy tolong carikan./ alhmdulillah, jumpa !! :D act, kat tingkat 3. huh ! gle ahhh. haha. tp siyezly, pengalaman paling x leh lupa n dijadikan pengajaran. lain kali  jgn lupa amek no kat tiang 2. arasso ? haha. then, kami pon balik dgn selamat :) 


#moral of the story ? mcm cerita dongeng lak. hehe

sila lah hafal no kat tiang parking kereta ayah korg :) supaya tak HILANG kereta nya. hahaha. salam. bye bye ^_^

Tuesday, 17 July 2012

PENDIDIKAN KHAS ? BOLEH KE AKU ?


hye korang :D em, dah taw kan aku dapat tawaran kos ape ? PENDIDIKAN KHAS ! ape 2 pendidikan khas ? alaa, tak kan tak tahu kot ? pendidikan khas 2 yang tok kanak2 cacat tu.. hmm, macam 2 la orang cakap. then ? perasaan aku ? aku berbelah bhagi. happy ke ? sedih ke ? tah la. aku macam tak taw nak ckp ape. act, ni kesalahan teknikal. time aku isi borang UPU 2, aku tak taw lak kos ni dijadikan first choice. huuu. last2,aku dapat kos ni. ape yg aku risaukan, boleh ke aku bawak ? kuat ke kesabaran aku nak ajar dorang ? aku takot :( kadang2 hati ni macam happy, mcm sedeh. ape yg aku sedeh, bila opah aku mcm pelik kenapa kau dapat kos ni. yela, aku asal kos akuan kat matrik. tetbe je aku ajar ni ? apakah ? aku paham hati dy. mesti dy ckp mcm tu. tapi bagi mak ayah nenek atuk aku, semua tak kesah. dorang happy. dorang kata, bukan calang2 orang leh ajar ni. susah nak terpilih. banyak pahala. ye ! itu yang aku nak dengar dari semua. tapi biasala. rambut hitam,tapi hati lain2. huuu. aku kena kuat semangat ! ayah aku kata, bagus ! ayah bangga anak ayah dapat kos ni. aku terharuu~ tapi lain2? kawan aku ? semua pikir lain. huuu. ada kelebihan taw amek kos ni. ni lah tanggapan orang lain terhadap pendidikan khas.
.
.
.
"Kos Pendidikan Khas?
result kau kan bagus zira,ye, memang result aku bagus.alhamdulillah sgt. 3.91. okay what,huuu.
kenape pilih kos ni??
hei,nanti kene jadi cikgu orang cacat tau..
air liur meleleh,pekak,bisu,terencat..
boleh ke? sanggup?
Ambillah kos pendidikan lain.."
.
.
"Kos Pendidikan Khas?
Wahh~ baguslah..ade elaun..
banyak tau elaunnye..
kalah cikgu biasa..
lagipun,senang aje keje tu..
ajar budak,pastu balek awal,gaji lebih..
Syok tuuu..bagus-bagus!"
.
.
"Kos Pendidikan Khas?
Ape tu?? Ajar ape tu??
Khas tu kenape??"
.
.
"Kos Pendidikan Khas?
Alhamdulillah..bagus zira..
Tak ramai berani pilih kos ni..
Bukan calang-calang yang terpilih..
ape org ckp,insan terpilih je yang dapat kos ni..
Iyelah,kite nak mengajar pelajar khas,penghuni Syurga,
InsyaAllah dengan niat baek,mereka akan mendoakan kita kelak"

yew, macam2 aku dengar. tu aku jadi sedeh, sakit hati. tahla. tapi aku kena kuat kan semangat . aku boleh! peduli apa orang kata. dorang ada ke sentiasa tolong kita dalam kesusahan ? ada ?? tak ada kan. wat keputusan yg terbaik. yew ! :DD ku yakin apa yang aku buat. aku akan buktikan . UKM ! nantikan aku bulan 9 nih. InsyaAllah :D assalamualikum semua. terima kasih sudi membaca. :)

Sunday, 15 July 2012

~SNOW WALK ICTY~


Hallo2 awak awak yang ngah baca entry ni. ada ke ? HAHA :d takpa2, kalau tak ada takapa, kalau ada, HYE2, SELAMAT DATANG !! ngeee ~ :)
hmm, actually kan, harap je dok dekat ngan ict nih. tapi tak pernah pon masuk snow walk ni. teringin 2 memang teringin. haha. tapi entah lah. okay lah, nak dijadikan cerita. macam mana leh  sampai sana? hehehe. malam 12 hb tu kan, ex roomate ira yang kat matrik perlis 2 dtg. jauh dy dtg, dri kedah sana. huuuu. dy datang nak jalan2. so, ira la kena jadi pemandu pelancong nya ! HAHA :D Okay, malam tu pukul 10.30 pm kitorng pon g la ict. mak ira yang hantar. then ktorg pon masuk la. seriously ! sgt best ~ try la g. best2. sejuk gilaa kot. huuu. mulut keluar asap. hoho. meh tgok gmbar2 nya. hehe. 



















tadaa~ banyak x gambar ? hahaha. act, byk lagi. huuuu. hmm, cm2 ktorg main. n ktorg la paling lama dalam snow walk 2. smpai jatuh hati kat someone. hahaha . okay, dah lari tajuk. :)) dadaaa~ thanks 4 reading guys, see u~ salam

UKM ! AKU DATANG BULAN 9 NI :)


Dengan lafaz bismillah ,ira nak start share something tok silent readers sekalian, hehe. banyak benda nak share ni. :D k2, satu2 k. taw tk sbar, taw. hahaha (perasan) ^^
hmm, reti bacakan tajuk entry kat atas 2. HAHA. Yew, UKM ......
Alhamdulillah, ira dapat tawaran kat UKM.dekat je ngan rumah . ngee ~ family teramat lah happy . huu. tp kan, macam nak jauh sket, skali dpt kat negeri asal. hoho. tak pe, bgus la 2 kan. ni, tgok kat bawah ni 

'
'
'
'
'
'

nampak tak ? huuu. kalau tak nampak. klik kat gambar 2 k. hmm, ira dapat kos pendidikan khas :) hppy tak happy ? mana satu ek. hehe. act, alhmdulillah, janji dapat jadi tenaga pengajar. selalu ingat ayat mak ayah, nenek,atuk. semua cakap , "kalau kita jadi cikgu, pahala kita akan berterusan." insyaAllah. selagi ilmu yg kita smpaikan 2 digunkan. kan ?  besar pahala 2. why tak happy pulak kn. ira dapat belajar benda baru . ngee ~ :D em, kalau ada masa ira nak share pasal pendidikna khas ni. nak wat research dulu. hehe. doakan kita k :) salam dari cikgu zira. hehehe :)) dadaaa. selamat malam.

Tuesday, 10 July 2012

nenek dan atuk ku semasa muda :D


hye korang :) sehat ? harap sehat lah hendaknya ye. hikhik. em, nak tengok tak muka nenek dan atuk ku time muda mudi dulu. cantik + macho gituu. hehe. act, siang tadi, ira ngan mak ira punggah album2 lama. tengok2 pic dulu2. lawak pon ada ! hahaha :D tapi tu semua kenangan. bagus kan kita simpan2 gambr ni. leh tengok bil dah tua nanti. hukhuk. ni lah dorang time muda dulu. segak2 kot . :)

.
.
.
.

nenek ku yang sebelah  kiri taw ! cantik kan , hehe ;)

inilah atukku, macho tak macho ? ngee :D

dorang dah lama dah bersama, sehingga ke hari tua. ira sayang sgt2 kat dorang . ibarat mak ayah ira dah. huuuu. sedeh lak memalam buta nih. sob sob. nak chow cincau sudaaa. tataa titii tituu. hehe . assalamualaikum awak awak sekalian. :))

ALHAMDULILLAH, 44/50 :D




see that ? hehe. alhamdulillah, for the test ira lulus. 44/50. kira okay la tu kan, janji lulus. ngee. by the way, sebenarnya ira ngah amek driving lesen. bru nak amek ? yewp ! bru je nak amek. huuu :) ira harap lepas ni senang nak belajar driving ni. cuak pon ada sebenarnya. dah la test drive time bulan puasa. huhuu. sabo2 . lagi best  tak ramai orang nanti. hikhik. :D kay la. nak tdo la. bye2. wish me luck ! dadaaa~ salam . sayang kamu kamu dan kamu. muahx ! 


BENGKEL KRAFTANGAN WITH MOM =)

 
Hallo3 silent reader :) lame dh kot tak update. huuu. rindu x ? mestila rindu kan. ngeee ;) nak kata busy tu tak ada lah, entah laa. haha. takpe2, kali ni ira nak cerita pasal hari sabtu lepas kan, ira ikut mak ira pergi satu function ni. kat Amway HQ. then, mak daftar kan ira masuk bengkel kraftangan, hehe. mula mula tu macam taknak. sebab macam tak best ja. last2, masuk gak. best kot ! ira belajar buat bakul/tempat isi pensil. cantik. tak sangka pandai gak menganyam nih. hehe :) nak tengok tak ? 




eh, yang empat kat atas ni bukan ira yang buat. hehe. orang tu yang buat . :)



cikgu yang mengajar 


with my mom :)

hasil tangan ira  :D cntik kan ? hehe

hasil adik kecik ku :)

sambung buat kat rumah, ngee ~


akhir kata, mintak diri dulu eh. nk tulis next entry la. hehe. btw, memang best masuk kelas tu. dapat belajar buat kraftangan yang simple tu. enjoy ! :D selamat malam semua. daaa . salam.


Monday, 2 July 2012

MENGGEDIK DEPAN WEBCAM !


hari ini ira nak upload bebnyak pic yg menggedik2 depan webcam. haha. jangan termuntah hijau taw lepas tengok ni. :D . tapi kalau yang ada berkenan pon bolee ~ ahakz ! (tak tahu malu )


saya yang comel , hoho

peeaaccee ~ :D


muka mintak kaki ~ lalala ^^

tak payah nak sedih sgt la kan, haha








okay, sekian dahulu sahaja daripada saya. haha. comel tak comel ? ngee ~ #perahsantan sikit#

okay la, bye bye. see u again . muaahh3 ! HAHA