selamat datang ke teratak ziera :D kalau suka boleh follow, kalau tak suka boleh blah. peace, no war ~ ^_^

Wednesday, 26 September 2012

BERITA BAIK, BERITA BAIK ! HEHE :D


hallo3 ! :) ziera kembali ~ hehe. nmpk tak tittle kat atas tuh ? lau tak nmpak 2 kali jumaat lagi la tuh. kihkih. :P em, btw credit to AZANI coz suggest that tittle. haha. act, tak tahu nak tulis ape pon, isi dah ada tajuk yg tak tahu. hahaha. 
 okay laa, ape yg berita baiknya nih ? nk taw x ? plizz laahh nak taw ? ngeh3 ! #tiru gelak siapa la kan. heee. emm, apa yang nak dikongsikan, aku terpilih as ATLET SUKEM BOLA TAMPAR untuk kolej AMINUDDIN BAKI :)) , senyum sampai ke telinga kot bila dapat tahu :)
 alhamdulillah, memang tak expect gila aku terpilih. bukan nak bangga k. just nak share. :D sebab kan ktorg dak junior yang selalu turun main 5 orang, hari hari turun , samapai macam dah malas taw sebb tak gtaw ppe pon sape yg terpilih. then , petang tadi, tetibe kak hajar cakap. "zira ngan dori terpilih k tok main bola tampar nih, dua org je dri dak junior" waAhhh ! aku terkejut gilaa kot. tak sangka. tak tipuu !! huu. but syukur gila, tak sia2 turun main petang2 ;D , heee~ perlawanan next week, so minggu nih minggu depan x dapat balik;( dah rindu dh. hmmmm. 

okay, stop laa pasal bola tampar, cerita berita baik lain lak ek. hehe. tadi aku dpt mcg dari kak fatin comel :) SALAM KEBUD ! tahniah anda terpilih sebagai sekretariat kebudayaan dan warisan, bla bla blaa~ see that ? waAhh ! i looiikkeee ~ :)) alhmdulillah~

dan akhir sekali , alhamdulillah aku terpilih gak jadi sukarelawan untuk SUKIPT nnti :) heee, sukan tu antara Uni2 yang ada kat malaysia nih. tahun nih UKM jadi tuan rumah , apa yang bestnye , dapat elaun , baju :)) ngeh3 ! saya suka ! :D

hmm, okay laahh. bye bye ! jumpa lagi :) assalamualaikum dan selamat malam. 




Monday, 24 September 2012

MIDVALLEY ♥♥


we are promoter, haha :)
HOLLA3, bertemu kembali kita :) hehe , nampak tak gambar kat atas ni ?okay, ni just permulaan ~ jangan risau lah, last entry nih, penat dah taip. kahkah, so bagi gambar je. #bajet orang ramai baca je. huuu 
lantak laa, haha. hm,, entry ni ada kesinambungan dengan entry b4 nih taw. :D so, jemput la baca entry sebelum nya okay. 

23september2012, kitorng g jenjalan kat midvalley. best gila kot. hahaha :D enjoy habiss laa kan, disamping itu duit pon mencurah2 keluar laju je, macam air paip keluar. hakhak. nama pon jalan kan. hm, banyak gila ktorg snap gambar. hobi aku tuh ! :D hehe. meh laa kita check it out pics yang ada, baru taw ktorg wat ape kat mid nih, hehe. bagi aku, jalan2 nih ibarat sambut my birthday la. haha. perasaann~ :P 


before nak g :) 

with my roomate AZANI :)

with ROS :) 

Add caption


i love KIM KHYUN JOONG <3

okay, fine kalah :( hahaha






like this picture :D





with skirt <3

bye bye, assalamualaikum ^_^







ALHAMDULILLAH, GENAP 19 TAHUN :D


hye awak2 yg cantik kacak lagi bergaya :) bertemu kembali di segman ZIERA ANAK PAKCIK RAMLI :D ahakz! ^_^ okay, entry kali ni kann.. aku dah genap 19 tahun ketika tangan ini sedang menaip2 laju di keyboard. hehe. ALHAMDULILLAH, tepat jam 12 AM, 
22 SEPTEMBER2012, aku sudah meningkat dewasa :) eh, pada yang tak wish lagi tu, sila la wish sekarang ! hahaha. juz kidding ~ :P 


nak taw tak ? nak taw kan ? hehehe. pada 23september jam 8 malam till 12 aku kena jaga bmart. pada yg tak taw ape itu bmart, sila abaikan.haha. #malaz nak terangkan :P em, aku balik2 je, 2 orang kawan yang tersyang, tercinta, ter segala2 nya lah. hehe, diorang tunggu aku kat tempat tv and wish :) thanks a lot korang !syang korang <3<3 then, naik je atas, tengok2 ada dua bungkusan hadiah. heee. sape lagi yang bagi ? taw2 je laa. terharu kot ~ tak tipu, nak nanges je time tuh, tapi kena la tahan, segan nak nanges depan roomate. hee. :D #credit to ---> tekan sini :) dan sini =)
 mereka adalah kawan baik saya disini , 

  nak tengok tak dorang bagi ape ? heee, 

ni masih berbalut :) hehehe, yang coklat tu ROS bagi ,yang dalam bungkusan  tu AZANI bagi :D

tadaaaa~ ni hadiah yang dalam bungkusan tuh :) i looiiikeee. thanks awak ! <3

letak gambar sudaa~ hehe. comeyl tak orang dlm gambar tu ? hehe/. taw dah, terima kasih :D hakhak ^^


sekian terima kasih, jumpa last entry for today k :) hehe. lepas ni semua gambar taw ! penat dah nak taip, kihkihkih :D salam ~ 



PERBARISAN KAB :D

Hye uollss ~ hahaha. dah agak lama tak update ye. almaklomlah, sejak dua menjak ni aku sangat lah bz. kalah perdana menteri. HAHA. over~ btw, entry kali ni pon nak cerita benda agak seminggu berlalu. haha. AAK ? ada aku kesah ? ngee :P dia kalau mood nak menaip ni datang bik taip je. tak yah berhenti ! hakhak. okay, back to topik k, aku taw korang bosan kan, weeekk !  :D 


actually, aku kononnya laa kan, TERlalu aktif kat kolej. hahaha. lepas aku masuk nasyid wakil kolej and now aku masuk perbarisan lak, hee . semangat tak ? :D entah laa, rasa best lak join2 macamni. aku memang minat since sekolah lagi ! :)) hee. walaupon penat berlatih, but BEST ! ENJOY ! HAPPENING ! hee , 


okay, nak dipendekkan cerita,ktorang perfome kat stadium UKM taw. first time nih ! <3 excited tak terkata laa kan , then, ktorg pon bergerak la kedalam stadium. perasaan ? hmm, entah laa, bercampur baur kot. macam happy, macam rasa down. sebab apa ? sebab kan, tengok kolej2 lain sangat lah ohsemm. ngan kostum2 dorang, keseragaman dorang. hmmm, :/ tapi  ktorg tetap buat  yang terbaik ! aku jerit sekuat2 hati sampai suara macam nak hilang , hahaha. Time ktorang punya kolej disebut , memang penyokong2 setia KOLEJ AMINUDDIN BAKI  menjerit bagi semangat . aku pon bertambah semangat ! :D yiihhhaaaa, !!

Dengan penuh keyakinannya, kami wakil KOLEJ AMINUDDIN BAKI masuk ke hadapan pentas and membuat persembahan kami :) hehe. basic+ formasi yang simple and keluar ke padang balik. apa yang nak cakap kan,  aku buat silaapp !!  hahaha. habis 2 orang belakang ikut ajaran songsangku ini, kihkihkih. maap ye ^_^ perasaan tak yah cakap la kan, serba salah den dibuatnya. hoho. 


lepas habis semua-semua tu kan, di umumkan laahh pemenang2nya. bagi ktorg dapat no 3 pon jadi la. sebb berdsarkan abg2 and kakak2 senior cakap dorg tak pernah dapat tempat. so, ktorg nak buktikn ! :D 

DIUMUMKAN, TEMPAT KETIGA BAGI PERTANDINGAN PERBARISAN JATUH KEPADA......... JENG JENG JENG. HAHA

KOLEJ AMINUDDIN BAKI !!! 

dengan spontannya ktorg jerit bagai tak ingat dunia. gila lahh ! tak sangka kot !! hahaha. alhmdulillah. kitorg bersyukur sgt. sebab saingan sangat2 sengit ~ huuuu. maka dengan itu kolej ktorg sangat happy malam tuh, hehe. oh btw kan, b4 tuh ktorg diumumkan johan hiasan foyer yang dihias oleh kakak2 dan abang2. :) memang double la ktorg punye ke'happy'an. hahaha. ada ke ayat tuh ? perosak bahasa betul. haha

nak tunjuk laa, beberapa gambar yang ada ~ sikit je pom :( sedeh gambar aku tak banyak. sebb lupa bawak camera. hmm.




kami ibarat satu keluarga <3
okay lah, itu jew nak di share kan, hehehe. harap terhibur ~ :D jap lagi aku nak update lagi 2 entry. haha. insyaAllah , jumpa lagi ! assalamualaikum :)0

Monday, 10 September 2012

MY FIRST DAY LECTURE =)


hye awak2 yg comel2 handsome2 belaka tuh :) hehe. jangan perasan lebih2 k , perasan sikit2 takpe. ngee ~ :p 
see the entry tittle ? huuu. actually , nak cerita laa kan serba sedikit hari pertama kuliah aku as a degree student. okay, aku bangun dalam pukul 7 macam tuh la. awal tak ? HAHA. takde la awal sgt , ada lagi yang awal. kenapa aku kena bangun awal ? sebab kan, kelas mula pukul 8 , huuu. then kena amek bas lagi. almaklumlaa, fakulti jauh ngan kolej . nak wat guane , ikut saja laah ~ hehe. 

sampai2 je bas, mak aii, penuh kot ! biasa lah, hari first kaan, ramai laa. hehe. okay, aku kena berdiri dalam bas 2 , apa boleh buat ~ HAHA. then  dalam 7.45 pagi aku pon sampai la DEWAN BUDIMAN a.k.a kuliah first aku kat situ :) perasaan ??? fuhh ! excited kot ! :D #nmpak tak muka excitednye. hehe. 

tetapii kan~ kitorng tunggu punya tunggu. sampai pukul 9 pgi baru lecturer sampai kot. bayangkan lah satu jam kitorg tggu. sabo je lerr ~  ish3 ! huhuuu. nama diberi, DR.ZAMRI. beliau tuh ajar profesion perguruan. nak dikatakan la kan, first2 dy masuk dah marah2 sebab dak laki g lepak kat luar kuliah. boleh pulak dia kata dia lupa ada kelas tadi, sambil makan2 baru teringat. HAHAHAHA. sengal tak sengal ? errr ~ :/ 

maka bermulalah, sesi pertama kitorang , boleh laa. dy tuh macam lawak2,tegas, semua lah ! huhuuu. takpe2, baru mula kan. :)) tapi dah ada assigment !!!! uhuhuhuuu. terima dengan seadanya , hehe. 

then habis kelas tuh, kitorang ada sesi fotografi :)  perasaan ? mcm happy , mcm bese2 je. sebab ape ek ? sebab mcm  takde kwn lagi kot. ad 2 mmg la ada. tapi kwnnye senyp. dak klte , huuu. jadi, aku yang bising2,gila2 ni pon menjadi senyap , hmmmm. 

so, aku taktahu la lepas2 nih, jadi mcm mne. hope hari2 ku mkin ceria la hendaknya. amin :)

okay lah, nak p basuh telekong laa, tadi dah puas tido. haha. bye bye :) syg kamu ! muah3 ., #takpe kalau tak syg pon, ada aku kesah ? :D dadaa ~ assalamualaikum wbt. ;)

MINGGU MESRA PELAJAR UKM 2012/2013


bismillahhirrahmanirrahim,(baca ayat kursi dulu taw ! ) sebab apa ek ? hehe. sebab kan, blog ni lama berabad berzaman dah tak update. huhu. bukak2 penuh ngan sawang2, sarang labah2. hahaha. so, kena la baca ayt kursi dulu. supaya penunggu hilang ! hohoho. main2 jew k. jgn la lau betul2 kang, mampos aku. hehe. pertama sekali nya..
hye hye awak2 yg tengah baca 2. jangan lupa jawab salam taw ! :)

kali ni , nak cerita pasal seminggu aku berada kat UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA (UKM) or nak lebih dikenali, UNIVERSITI KEBANGGAN MALAYSIA :) aceceehh, hehe. tapi betul la, mengikut kata2 ayahnda pengetua ktorg. ^^
ramai orang nak masuk UKM, tapi tak dapt. alhadulillah, aku dapat gak tawaran masuk kesini :))

okay, now aku nak cerita serba ringkas je k , hehe.#actually malas nak taip panjang2 lettuw ^-^

first day : my family hantar sampai ke kolej aminuddin baki, angkat2 barang and diorang pon melepaskan anak manja diorang ni, :( sobsobsob, sedeh kot~
takut sgt dapat roomate yg tah mcm mne, but alhmdulillah, aku dapat roomate yg okay,baik dan sekepala ngan aku , hehe *sambil angkat tangan tanda kesyukuran* ngee ~then ada la aktiviti2 yg dijalankan. #paham2 sendiri la ek, hehe. like taklimat bla bla bla ~ ~ ~

second day till fifth day: taklimat taklimat dan taklimat ~ err ... :/ haha. bosan taw nggak ! huhuu. tapi ada la gak wat benda len. hehe. ada yang best , ada yg tak best. normal kan. :))

sixth day : merupakan second last day aku orientasi :) yahooo !! tak sbar gile nak hari sabtu. sebab apa ?? sebab kan, orientasi dah habis !! yihhaaa~ hehe. macam ibarat aku sudah bebas, bebas, bebas. HAHA :D
nak di ceritakan aku kan, masuk pertandingan nasyid antara kolej , seramai 30 orang peserta dari kolej ktorng :D pengalaman yang tak dapat dilupakan lah ! 

last day : hari yang dinanti2 kan sudah tiba ! haha :D
tapi best sgt hari last nih, enjoy enjoy dan enjoy, semua sporting, termasuk abg2 and kakak2 PC :) 
sedeh lak, sebb lepas nih dah tak dpt jumpa dorg dah :(

and lastly, nak tunjuk gambar2 yang aku snap sepanjang MMP nih, tak banyak pom, harap terhibur ~ hehe 

me with ziha nordin :) , ex classmate KMP <3

para nasyid , :)

me and my new roomate :) comey tak dy ? comel kan ? hehe ,nama penuh dy kan, NURUL AZANI AZMAN :D

para nasyid KOLEJ AMINUDDIN BAKI :)
zira,azani, ros

nampak tak kegemukannya tu --'


with kak akmar :)

suka gambar nih, cantik kn ? hehe :) lagi cantik orang2 yg dalam ni kan. haha. #mohon jangan muntah okay ? ^^

with kawan baru and kawan lama, hehe

MUKA HAPPY ~ :D


with ROS ASHIKIN ROSLAN :)


Okay , sekian dahulu dari aku :) hehe. menaip sebelum tidur menjadi kebiasaanku :)
banyak tak gambar, HAHA. tak banyak pom ~ ape2 pon, UKM tetap dihati bersama KOLEJ AMIN yg tercinta ~ <3 selamat malam semua. jangan rindu2 taw ! nanti datang lagi. hehe. assalamualaikum ~