selamat datang ke teratak ziera :D kalau suka boleh follow, kalau tak suka boleh blah. peace, no war ~ ^_^

Friday, 19 October 2012

LUAR SENYUM DALAM MENANGIS :')


Hye awak2 sekalian. lama tak jumpa kan. maap laa, busy la. huuu. banyak benda kena buat. paham2 laa ye. em, btw kali  nih ketika nih saat nih, tangan menari2 laju di keybord ingin menyatakan bahawa "LUAR  SENYUM DALAM MENANGIS" 
maksodnya ? huuuu. walau pon kat luar aku senyum gelak2 , dalam hati tak de sape pon tahu :') kadang2 tak semua orang tahu kan ? huu. sokeyh laa zira ~ apa yang kita harap bukan semua kita dapat, puas. kan ? em, mungkin nih laa yang terbaikk untuk aku. untuk tak terlalu ingat or obses kat dia. 

satu cerita yang tak percaya, bagai menanti retak je time kawan aku cerita. betapa pedihnya hati ni :( huuuu ,pergghh!! ayat tak leh blah :P biasalah . saya mmg gini. hehe. ntah laa, sgt2 tak percaya . huuu. mungkin aku tak patut terlalu obses smpai mcm ni kn. it's should be biasa2 je. supaya lama2 tak terluka. :') 

okay laa, malas nak taip panjang2, takut air yg bertakung nih, meluncur laju je. tak boleh3 ! malu kat zani nnti. hehe. 


p/s : saya doakan awak bahagia :') 

Okay laa. Assalamualaikum :( 

Friday, 5 October 2012

KREATIF JUGAK AKU NIH, HAHA. ^_^

hye uolllsss ! :D selamat petang ~ hehehe. sihat2 belako dok ? hm, almklom laa, kawe leni kecek klate udah. Sebb major classmate kawe klate belako. tinggl la kawe seniri. sodih :'( 

eh, hancuusss ! hancuss aku ckp kelantan, haha. maap3 ! perosak bahasa lak kn. hmm, x pe laa. janji aku happy dengan dorg ! :D 
anyway, back to topic . "KREATIF JUGAK AKU NIH, HAHA " 
apa yg kreatif nih, nk taw tak ? ngee ~ kat sini aku ade amek subjek kemahiran dan kreativiti. ye laa, nanti kan aku bakal cikgu. InsyaAllah :D heee. kalau lagi speacial aku akan ajar pendidikan khas :) 

hm, jadi nya dalam kelas tuh , kami2 nih kena lah tunjuk bakat masing2. HAHA. melalui kerja2 yg En. Mokhtar nih bg. Antaranya, KOLAJ, MOZAIK, ANYAMAN,HEMBUSAN, TIUPAN DAN BANYAK LAGI LAHH. 
dan inilah hasilnya. nak tengok tak ? :P heee. cantik taw ! 
*eh, perasan* sape lagi nk pujikan. ngeh3 ! okay, let's explore my lukisan2 ~ :DD


MOZAIK TAK BERCORAK

MOZAIK BERCORAK

KOLAJ BIASA

ANYAMAN BIASA

HEMBUSAN (GUNA STRAW)

PERCIKAN ( GUNA BERUS GIGI)

KOLAJ GUNA ALAM SEMULAJADI 

ANYAMAN OBJEK 


sekian :) itu sahaja . hehe. penat taw wat benda2 nih . huuuu. inilah hasilnya . :D boleh la ajar budak2 tu nnti. ngee ~ jumpa lagi. salam maghrib semua. assalamualaikum :) 


Thursday, 4 October 2012

~ SEKADAR PESANAN UNTUK KAUM ADAM ~


Hye hye ! bertemu kembali kita ~ :) 

entry ni just nak tempek 2 memo or pesanan untuk kaum2 adam. Take note guys ! huuu




sekian sahaja. tolong lah take note :( huuu.
#just teringat apa yg dilakukan oleh SI DIA kat matrik dulu :'( huuu

assalamualaikum. 


BANYAK BENDA DIA SAMA DENGAN AWAK :(


Anyeo ! :D selamat petang semua. dh jawab salam kan ? kalau belum, silalah jawab dulu k :) heee. em, act time aku tengah menaip2 nih kan,hati aku sayu je.huuu. sebab entry ini pasal SI DIA yg pernah ada tempat dalam hati ini , aceehh ! ayt x leh bla, huu. tapii ,, itulah hakikatnya. 

apa yang nak diceritakan , sape dia nih ? sapa awak nih ? huu. kompius takk ? HAHA. nak taw tak, nak kan? *BAJET JE* 

Hmm, dia adalah classmate aku, yang awak tuh yg pernah ada tempat dalam hati ini. Seriously, first time dengar suara dak laki nih, terkejut sgt ! 0_O sebab suara dia same ngn awak. :'( sekali imbas, muka pon lebih kurang , cuma awak kurus lagi, dia tembam sikit. ahakz ! kebetulan, dia nih orang pantai timur jugakk. huuu. adooohhaiii, kenapa mesti banyak persamaan antara dia dan awk ? sedehh bila ingat balik :'( hmm, harap sangat dapat lupakan awak. biarlaahh segalanya tinggal kenangan. Bak kata saleem kan, HAHA. OKAY TETBE JE ! ^_^

em, so far ni je kot yang aku nak ceritakan. sedih kan bila kita teringat balik someone yg pernah jdi someone special dlm hidup nih. huuuu . okay laahh, that's all ! :D 

#sepatah dua kata, SENYUMLAH SELAGI BOLEH SENYUM, WALAUPON DALAM HATI TIADA SIAPA TAHU. 

bye3 ! ASSALAMUALAIKUM :))