selamat datang ke teratak ziera :D kalau suka boleh follow, kalau tak suka boleh blah. peace, no war ~ ^_^

Thursday, 29 November 2012

ENTRY ON THE SPOT ! T_T :'(

Salam maghrib semua . jangan lupa jawab slam dulu tau . aku nk straight forward je pasal entry nih. huuu. on the spot entry saat aku taip entry nih, aku baru je lepas nangis, hati ni sayu, terharu lagi :'( ape yg aku nk cerita, aku baru je leps jumpaa family aku tdi. Bukan sebuah kete yg dtg , tapi 2 buah kete.leh bayangkan kan betapa ramainya yg melawat aku maghrib2 gini. 

mula2 mcm ni, aku terkejut gk npe tetbe mk aku mcg ckp nk dtg ptg nih. aku pon sgt sgt lahh pelik. but aku ckp dtg je laa. x kesah,program kolej pas maghrib. lama aku tunggu smpai maghrib but dorg x dtg lagi. mmg dh deperate gle lahh kan. siap lawa2 dh. huuu. tapi, mak aku yg sgt baik, sanggup lakukan untuk aku ape2 je ade planning sndiri.  rupa2 mak aku bwak family maksu aku, mak ngah aku dtg jugak. sebb dorg bru balik dri serdang. ade expo pertanian. that's why laa dorg nk dtg UKM jumpa aku. hahahaha. itu lawak. :D masa mak aku kol ckp jalan sesat  , termasuk jalan bandar baru bangi tuh. aku dh macam bengang jee. rasa mcm nk suh x yah dtg time tuh. nk nangis pon ade. sbb aku dh tunggu lama dh. :'( *memang dh nangis pon*

then, aku pon solat lah maghrib dulu, baru lah mak aku dn mak2 sedara aku smpai. salam2, peluk2. borak2 kejap dorg dh balik. sebb aku kn ade aktviti, xdpt jumpa lama :( aku sedih gleee. time aku peluk mksu aku tuh, lama dy peluk. sbb aku mmg rapat ngn mksu aku. pastuh ktorg dh lama x jmpe, mmg time tuh rasa nk melalak dh :'( :'(  masa borak2 tuh x yah ckp laa kan, adik sedara aku seramai 8 org tuh, kecik kemetot semuanya lagi memekak2, main lari2 turun bukit naik bukit. hahaha. ingat playground ? hoho.

lepas dh habis bprak semua tuh, sesi salam2, nk berpisah dh kn. :'( mmg time tu aku sebak gila. dh bertakung dh kat mata aku. tapi aku cover. sorang2 bagi pesanan. mak aiiiii, rasa mcm ape je time tuhh. macam nk mengis sekuat hati !!!!! :'( :'( dorg ade la bg aku mknn sikit. aku x kesah pon pasal tuh :') jnji dpt jumpa. nmpak x pengorbanan mak aku yg sanggup bawak kesemua tuh melawat aku sebb mksu aku tuh nk balik n.9 hari sbtu ni. takut x sempak jumpa aku. makkk!!! npe mk snggup wt mcm tuh. ???  ;( ;(  ira x taw nk balas mcm mne. 

time mak aku smpai g kat aku tuh, muka mk aku happy sgt, tapi aku taw mk aku penat drive ke UKM nih, walaupon dri Serdang dh dekat dh.  masa dorg nk baliktuh, aku ckp, aku terharu, nak nangis. mak aku ckp jangn lah nangis :') aku tahan je lagii. :') aku kena kuat ! 

tapi bila dorang semua dh msuk kete, and aku pon wt2 happy tata dorang. padahal dh meleleh dh ;'( nasib tempat tuh gelap dorg x nmpak aku nangis :( tetbe mak aku bnti kete kat aku, bukak tingkap cepat2 aku lap air mata aku. KANTOIII !! tapi aku wt mcm xde ape pon berlaku, bila dh ckp2 sikit, kete mk aku pon meninggalkan aku. tapi sebelum tuh mk aku pesn. JANGAN NANGIS !!  nmpak x tuh ? hati seorang ibu ?? dy taw anak dy akan nangis sepanjang perjalanan ke bilik. :'( mmg betul ponn ! huuu, akuu x leh tahan dh. aku ni cepat sensitif. itu lah aku :') 

kesimpulannya, AKU SAYANG MAK AKU !!!!!!!  xde sesipa leh ganti mak aku ngn org lain. dia yg lahir kan aku, jaga aku smpai besar . thanks mak sebab datang tadi.:) ira akan belajar rerajin kat sini ! ira nk mak tgok ira berjaya. :') pegang segulung ijazah. aminnn. 

 k lahh, smpai sini je. mata aku dh bengkak mungkin. hahahah. kbaiii asslamualaikum ! :D thanks 4 reading ~ 

Thursday, 22 November 2012

SUKARELAWAN SUKIPT ! :D

hye awok2 sekalian ! :D kabare ? waras ? haha.  hope sihat2 selalu. hehe. agak lama dah tak update. huuu. busy sesangat. hmm :| ape2 pon, jgn terkejut kalau banyak sgt entry dri saya naik. ngee ~ banyak sgt nk cerita tapi x sempat. jadi, kita leh start sekarang. ngee.

okay, back to topic, SUKARELAWAN SUKIPT ? apa tuh ? hehe. hmm, fyi, SUKIPT ialah sukan institusi pengajian tinggi. kiranya semua IPT2 yg wujud dlm malaysia nih akan ambik bahagian, banyak kan ? 
em, so aku pon banyak laa kenal Uni2 or poli2 or kolej2 yg ade kt malaysia nih. hehehe. dri semua negeri lahh. hmm, best taw jadi sukarelawan nih. walaupon penat but ktorg dapat  ganjaran. nak tahu tak ? hehehe. 

1)elaun rm30 sehari
2)tshirt 2 helai
3) pengalaman
4)LC (2 kredit) 

inilah antara2 yg aku dpt. best taw ! hehe. lagi2 kerja aku jaga markah je :D senang dan tak kena panas dan hujan. ngee ~ alhmdulillah :)) 

oh lupa lak, aku jaga sukan bola tampar pantai. wat kat UKM aku gak. so x yah la g naik bas nk g UPM ke UITM ke, sebab dekat je. hihi. lau ikutkan wt kat pantai, mesti panas gila lahh. ni pon bru kena panas sikit dh belak muka aku. hoho. :D
pemain2 nya hebat ! ada pemain international,wakil malaysia. gila kan ? hebat3 ! kagum aku tgok. #ternganga mulut aku tgok. kah3 :O

pemain lelaki nya handsome2 doe ! tak tipu, lagi ternganga laa aku dibuatnya. hahah. gatai nohh zira :) pemin pompuan lak seksi2 nk mmpus. nasib tak pakai BIKINI. hoho. mmg rezeki lelaki2 la kan. pndang sekali takpe, jgn berkali2 dan lama . hak3. 

okay laa, x nak membebel lagi tgah2 pagi buta nih . nk tunjuk gambar2 aku time jadi sukarelawan nih.
watch out ! ^_^

with national refree. en.zamri :)

me :D

with LIGAT ^_^

pemenang2 perempuan


aya+nina





hadiah dari refree *_*

pemenang2 lelaki :D UKM juara tw ! 

ditemu ramah dgn TV3. siapa nmpak kat berita ? kih3

rakan2 setugas :) 

maka, berakhirlah tugas2 kami :) we have a nice week ! 
banyak pengalaman yg kami dapat . okay laah, ngntok lak. ingat nak smbung lagi next entry. tapi x larat kot. hihihi. jumpa esok ! selamat malam semua. dadaa ~ assalamualaikum <3





Wednesday, 7 November 2012

29 NOVEMBER 2012 ---> 2 DISEMBER 2012


Haahaahaacccccchhhhuuuummm 3x !!! *BERSIN*
hmm, hye awak2 sekaliann :D maaplaahh belum pape dah bersin2 bagai. hehehee. bukan ape, memandangkan ketika waktu jam minit saat detik jari ini menari2 laju di keybord aku tak sehat. demam :'( sobsobsob. bukan setakat demam+sakit tekak+suara dah mcm rock and roll+sakit kepala+selsema+batuk = package seminggu percutian punyer. kah3. ape yg aku mengarut ni ? --' abaiikann. HAHA. oh tambah pulak blog nih dh lama tak BERPENGHUNI,memang berhabuk2,berdebu2 laa kan. >,< 

hmm, actually nak cerita ape kena mengena ngn tarikh 
29NOV2012-->2DIS2012 ??
takde pape pon senanyaa. hee. just minggu tuh merupakan minggu ALONE aku. huuu. agak sedih laa jugak. kenapa aku alone nih ? hmm, sebab kawan aku yg selalu g kelas same2, balik sama2 tak ada :'( dia jadi sukarelawan SUKIPT. sobsob. jadinya aku pon sensorang la.huhuu. and ape2 presentation pon aku byk ngn dy. mmg semuanya aku wat sensorang. sedih tak ? hahaha. act, tak laa sedih mana pon, sikit je laa. heee. still hidup lagi walaupon sorg2. :D apeapepon, aku still leh wat walaupon sorang2 , ngee ~ tapi kann, bila sampai minggu nih, dia lak sorang2. sebab aku lak jadi sukarelawan SUKIPT tuh ^_^ Allah Maha Adil kan ? heee. tapi tak tipu laa, dah nak dekat minggu ke 14 nih mmg macam2 laa kena cri bahan untuk presentation laa, folio laa bla bla bla... ?? hmm, kata student. kih3. em, k lahh. sampai sini je kot :D bukan nya ade org nk bce pon. hoho. bye3, selamat malam . 

#doakan kita sehat taw ! :D
assalamualaikum ~ 

ikhlas dari T.O.P dan Z.I.R.A ^_^