selamat datang ke teratak ziera :D kalau suka boleh follow, kalau tak suka boleh blah. peace, no war ~ ^_^

Thursday, 29 November 2012

ENTRY ON THE SPOT ! T_T :'(

Salam maghrib semua . jangan lupa jawab slam dulu tau . aku nk straight forward je pasal entry nih. huuu. on the spot entry saat aku taip entry nih, aku baru je lepas nangis, hati ni sayu, terharu lagi :'( ape yg aku nk cerita, aku baru je leps jumpaa family aku tdi. Bukan sebuah kete yg dtg , tapi 2 buah kete.leh bayangkan kan betapa ramainya yg melawat aku maghrib2 gini. 

mula2 mcm ni, aku terkejut gk npe tetbe mk aku mcg ckp nk dtg ptg nih. aku pon sgt sgt lahh pelik. but aku ckp dtg je laa. x kesah,program kolej pas maghrib. lama aku tunggu smpai maghrib but dorg x dtg lagi. mmg dh deperate gle lahh kan. siap lawa2 dh. huuu. tapi, mak aku yg sgt baik, sanggup lakukan untuk aku ape2 je ade planning sndiri.  rupa2 mak aku bwak family maksu aku, mak ngah aku dtg jugak. sebb dorg bru balik dri serdang. ade expo pertanian. that's why laa dorg nk dtg UKM jumpa aku. hahahaha. itu lawak. :D masa mak aku kol ckp jalan sesat  , termasuk jalan bandar baru bangi tuh. aku dh macam bengang jee. rasa mcm nk suh x yah dtg time tuh. nk nangis pon ade. sbb aku dh tunggu lama dh. :'( *memang dh nangis pon*

then, aku pon solat lah maghrib dulu, baru lah mak aku dn mak2 sedara aku smpai. salam2, peluk2. borak2 kejap dorg dh balik. sebb aku kn ade aktviti, xdpt jumpa lama :( aku sedih gleee. time aku peluk mksu aku tuh, lama dy peluk. sbb aku mmg rapat ngn mksu aku. pastuh ktorg dh lama x jmpe, mmg time tuh rasa nk melalak dh :'( :'(  masa borak2 tuh x yah ckp laa kan, adik sedara aku seramai 8 org tuh, kecik kemetot semuanya lagi memekak2, main lari2 turun bukit naik bukit. hahaha. ingat playground ? hoho.

lepas dh habis bprak semua tuh, sesi salam2, nk berpisah dh kn. :'( mmg time tu aku sebak gila. dh bertakung dh kat mata aku. tapi aku cover. sorang2 bagi pesanan. mak aiiiii, rasa mcm ape je time tuhh. macam nk mengis sekuat hati !!!!! :'( :'( dorg ade la bg aku mknn sikit. aku x kesah pon pasal tuh :') jnji dpt jumpa. nmpak x pengorbanan mak aku yg sanggup bawak kesemua tuh melawat aku sebb mksu aku tuh nk balik n.9 hari sbtu ni. takut x sempak jumpa aku. makkk!!! npe mk snggup wt mcm tuh. ???  ;( ;(  ira x taw nk balas mcm mne. 

time mak aku smpai g kat aku tuh, muka mk aku happy sgt, tapi aku taw mk aku penat drive ke UKM nih, walaupon dri Serdang dh dekat dh.  masa dorg nk baliktuh, aku ckp, aku terharu, nak nangis. mak aku ckp jangn lah nangis :') aku tahan je lagii. :') aku kena kuat ! 

tapi bila dorang semua dh msuk kete, and aku pon wt2 happy tata dorang. padahal dh meleleh dh ;'( nasib tempat tuh gelap dorg x nmpak aku nangis :( tetbe mak aku bnti kete kat aku, bukak tingkap cepat2 aku lap air mata aku. KANTOIII !! tapi aku wt mcm xde ape pon berlaku, bila dh ckp2 sikit, kete mk aku pon meninggalkan aku. tapi sebelum tuh mk aku pesn. JANGAN NANGIS !!  nmpak x tuh ? hati seorang ibu ?? dy taw anak dy akan nangis sepanjang perjalanan ke bilik. :'( mmg betul ponn ! huuu, akuu x leh tahan dh. aku ni cepat sensitif. itu lah aku :') 

kesimpulannya, AKU SAYANG MAK AKU !!!!!!!  xde sesipa leh ganti mak aku ngn org lain. dia yg lahir kan aku, jaga aku smpai besar . thanks mak sebab datang tadi.:) ira akan belajar rerajin kat sini ! ira nk mak tgok ira berjaya. :') pegang segulung ijazah. aminnn. 

 k lahh, smpai sini je. mata aku dh bengkak mungkin. hahahah. kbaiii asslamualaikum ! :D thanks 4 reading ~ 

No comments:

Post a Comment

hey , awak yang tengah baca tu.
awak comey la, hehe.
komen la siket ^__^ ngee ~