selamat datang ke teratak ziera :D kalau suka boleh follow, kalau tak suka boleh blah. peace, no war ~ ^_^

Friday, 14 December 2012

SAMSUNG GALAXY CAMERA ! O_O

 jumpa lagi kita ! ;) almklumlaa, rajin lak aku update blog minggu nih. hee ~ mohon jgn nyampah k :D 

aku nak beli ohh camera nih. hahaha leh percaya ke ? mana kau nk cekau duit ziraa oiitt. hahaha. :p hm, act nak cerita pasal camera nih. gilahh lahh. samsung memang selalu wat perubahan kot. kerlass kau samsung. haha. satu2 si samsung ni keluarkan. and now, dy keluar kan camera touch kot. function dh mcm handphone dah. leh touch2 uolls ~ mcm2 lahh. nak tengok tak camera nya mcm mne ? let's check it out ! 
.
.
.
.
.
.



tengok2. gempak x ? huhuuu. macam2 warna ade kot. em, nak diceritakan function dy memang tak tercerita la kan. hahaha. so. click lah sini ---- > samsung galaxy camera o_o
 more info ade kat sini. subhanallah ! mesti korang seakan teruja function dy . :D 

okay lah, nak tido sudaa. esok klas pagi kot. tata titi titu :) thanks for reading. muah muah muah :* hahaha

assalamualaikum ~ 

#SELAMANYAHARIMAUMALAYA 
*Tetibe je* ehehe :)

Wednesday, 12 December 2012

12.12.12 KENAPAKAH ?

12.12.12 
 tarikh hari ni kan ? waAhh, mesti semua kecoh2, sibuk2 update kat fb, twitter, blog and segala laman sosial yang adalah. kan2 ? termasuk la aku . hahaha. Ade yg ramai tunang laa, sesuai untuk kapel lah, clash laa, cari pakwe la, mcm2 lah ! tapi.. bagi aku . nothing speacial pon hari nih. hoho. cuma aku hanya mampu berdoa, hari ini lebih baik daripada semalam dan diberkati Allah :) aminn..itu yang lebih penting kan ? ngee ~ 

Act, hari ni banyak yang berlaku . tapi korang tak taw. meh aku bgtaw. haha. :p 
 
firstly ... tgok ayat kat bawah nih 
.
.
.
.
.
.
.
.


hm, tu lahh salah satu kebaikan atau kelebihan tarikh hari ini. jadinya. jgn lupa baca yaasin k malam nih :) banyak maksud yang tersirat . 

 seterusnya, aku nk cerita pasal UKM aku *UKM aku ? sejak bila tah ayah aku ade share ngn UKm nih* hehehe. .ada 3 kejadian berlaku pada hari yang cantik nih. 

first sekali ...


nampak tak bas tu ?? dia langgar pokok. huuhuu. ni bas Rengit yg hari2 aku naik. nak ke fakulti. fakulti jauh kan,jadinya kena laa naik bas. huhuuhuuu. bukan bas RINGGIT taw ! haha./ RENGIT  ! hmm, satu bencana pada hari ni. 

okay , kita g ke bencana seterusnya.... berlaku kat kolej aku sendiri iaitu KOLEJ AMINUDDIN BAKI. kolej tercinta uollss ~ hehehe :D  berlakunya litar pintas dan menyebabkan kebakaran kecil kat K5A aras 3. blok lelaki la tapi.. huhuuu. mangsa yang terkorban adalah SPENDER yang dijemur ditempat tv tuh. hakhakhak. itu lawak ! :D :D tgok gambarnya kat bawah. agak teruk gak laa. 


 habis sofa ngn tv tuh. rentung dibuatnya. huuuhuu.


 kenampakan asap dari sudut atas. teruk kan ? ishh3 >.< 

okay lahh, lastly... ade sedahan pokok tumbang depan pintu gate utama ukm. huhuhuu. yang peliknyaa, bende tu berlaku pada hari yang sama iaitu hari ni lah 12.12.12. 

hm, sama2 lah kita berdoa keselamatan dan kesejahteraan semua :) siap ade orang tweet lagi, ckp UKM universiti paling tak selamat. sobsobsob T.T sedih membacanya. tapi takpelahh. yang pasti kita kena selalu doa supaya xde apa2 ebnda buruk berlaku. kan2 ? aminn/ okay lah, smpai sini. aje. nk solat maghrib dulu, then nak makan. hehe. seterusnya menyiapkan assigment yg berlambak itu ! @__@ 

salam maghrib semua :) Assalamualaikum. thanks 4 reading ! 

Tuesday, 11 December 2012

AKU JADI SEORANG CIKGU =)


Hye awak ! :D jgn lupa jawab salam dulu k. lau tak leh berambus ! hehee. *just kidding* hmm, nak taw tak ? aku dah jadi cikgu !!! :) :) whee ~ ~ ~ ehh3, betul ke ? hehehe. em, act, hri jumaat lepas aku kena  mengajar kat depan. Kiranya mcm presentation but mengajar . Lebih kureng mcm tu laa. paham2 sndiri la k. haha. 

okay, kiranya aku punya presentation ni ibarat projek. setiap orang kena wat dan mengajar didepan. bagi projek aku, aku wat BEG KERTAS SERBAGUNA. nak taw x cara2 nya ? hehehe. comeyl taw ! ;) 
let's check it out ! ;D

bahan2 yang diperlukan: 
*KAD MANILA
*TALI
*BARANG HIASAN
*REBEN
*GUNTING
*PENEBUK LUBANG
*SELLOTEP
langkah pertama

lipat kad manila menjadi dua bahgian yang sama

 langkah kedua



       Tandakan kedua bahagian tepi kad manila dengan ukuran 3 cm.

langkah ketiga

Lipat bahagian yang telah ditanda kedua-dua bahagian

langkah keempat



Bentukkan  segitiga di bawah kedua-dua belah kiri dan kanan 
yang telah dilipat tadi.


langkah kelima



Buat lipatan yang lebih kecil dikedua-dua belah kanan dan 
kiri yang telah dilipat tadi. kemudian sellotepkan.

langkah keenam

bentuknya akan jadi seperti ini

langkah ketujuh

Bentukkan permukaan atas beg anda mengikut kreativiti

langkah kelapan

potong mengikut lakaran yang telah dibuat sebentar tadi dan akan menjadi seperti ini :




akhir sekali 


                      hias mengikut kreativiti masing2 :) jangan lupa tebuk                
                      dan masukkan benang k . 

see ?? senang kan ? hehehe. comey tak ?? bende ni lah aku ajar kat dlm kelas ritu, hkhkhkhk. alhmdulillah, classmate pon turut pandai berlakon. haha. maka menjadi la sesi pembelajaran aku hari jumaat tu. :D ok lah, ngantok sudaa ~ selamat mencuba guys ! ;)              assalamualaikum 








Sunday, 2 December 2012

ISTANBUL AKU DATANG !!! ^_^



Hye aweks2 cun , lelaki2 kacak !!! :D  bertemu kembali kita ~ hehehe. hm, mesti sekarang semua orang nga tgok bola MALAYSIA vs INDON kan ?? tapi aku dok busy menaip entry. kah3. A.A.K ?? hohohoo. Anyway, GO GO HARIMAU MALAYA !! <3 malaysia pasti menang !! heee. okay back to topic ! 
hmm, ISTANBUL AKU DATANG  !!!!!  hahaha. tetbe jew kau maria ~ ehh, apakah ?? maap laa merapu sikit. hewhewhew.  hmm, aku nak g istanbul wooii. percaya jgn tak percaya . kih3. manyak dah duit kau nak g sana ziera ??? hahahaha. act, mmg x cukup la kan nk g ke sana. dalam mimpi pon belum tentu. huuu. but, InsyaAllah, one day soon ~ :D 

okay2, mesti korang dah taw kan cerita ape nih ? ala , lakonan LISA ngan TOMOK tuh. or mesti ade yg korang dh tgok kat wayang pon. kan kan kan ?? hmm, tak macam aku . baru je dpt tgok semalam, ade mmbe dh download. aku ape lagi cepat2 lah rembat.hahaha.sedih kan sebab baru dapat tengok. sobsobsob T.T biasalahh, ajak mmbe tgok kat cinema, jgn harap ! dorg kate bosan tgok cite melayu. kemoonn lhh, best kott !! hahaha <3<3 mula2, si azad ngan diyan nih sangat lah romantik. nak tengok ?? sweet kot ! 


time nih, tomok ngah pujuk lisa uollsss. how sweet nya !! <3

nak  disambung cerita, best gila vaaavii cerita ini tahu ???hahaha, rugi spe tak tgok wooii. hohoo. *mohon tengok* ^_^ hmm, ape yg bestnya nih. ?? um,  bagi aku best, romantik, jahat, semuanya lahh !! hahahaha. dlm cerita nih, LISA sangat lah comel, gila2 comel tahap vaviii la baqhang. #OVER# and her boyfriend is TOMOK SHAH INDRAWAN. emm, lisa (DIYAN) tersangatlah sayang si tomok nih a.k.a AZAD ( in movie)  azad nih study medic kat istanbul selama 6 tahun, but lisa nih nak sgt kahwin ngn si azad nih. jadinya dia pon wt la pelbagai planning untuk menjadikan azad propose dia kahwin. but macam2 halangan timbul. kesian lisa. apa halangan2nya ?? hmm, tgok lah sendiri okay ! hahaha :p 

dalam cerita ni gak, timbul watak BETO KUSYAIRY . kenal tak ?? ala,,,,, dia ni lahhhh..


handsome kan ? hehehe. *i'm falling in love with him * ;)

kenapa aku jatuh cinta ngan dia nihh ?? coz dia nih pon sangat lah romantik lahh. nampak keSWEETan dia kat lisa. Act, ade lahh something happens to lisa. and dia kesian kat lisa. ade satu part lisa gaduh ngn someone nih sampai aiskrim tercacak kat atas rambut lisa. hahaha. (lawak kot) :D dahsaattt3 ~ and time tu gak aku jatuh cinta kat beto nih. nak taw dia wt ape ?. hmmmmmm.............

*print screen sendiri taw* hahaha 


ohmaigod,omaigod,omaigod !!!!! this scene are totally menyentuh hati dan perasaan aku. huh !! kalau aku dpt pkwe mcm nih, sgt lah beruntung ziraa oiii. hahaha. *amoiii, gatai nohh* ngee~ kerrllaasss kauu mariaa ! 
dia syampoo kat rambut lisa time tuh, errr~ time tuh lisa sangat kecewa. hmmm, :|  dia sedaya upaya lahh tolong lisa. how proud to have that guys like him ! <3 <3

and finally.......... korang tgok lahh sendiri k :) mesti pening kan aku cite sikit2. kih3 :P kira aku dh bagi hint laa betapa best nya cerita ini. hewhewhew :)) WAJIB tengok tw !! okay lahh, itu jee nk bgtaw. lastly !! 

LOVE BETO KUSYAIRY !!! <3<3 

okay, aku yang belakang itu. kih3  (mohon abaikan kegedikan aku okay ? ) hahahaha
 okay lahh, bye bye. sebelum aku sendiri yang munth hijau baca entry gedikksss aku nih. hahaha :D kbaiii,. assalamualaikum ! jumpa lagi ~