selamat datang ke teratak ziera :D kalau suka boleh follow, kalau tak suka boleh blah. peace, no war ~ ^_^

Tuesday, 29 January 2013

MERAJUK DENGAN MAK :'(


hai korang! hari ni hari isnin, hari ni gak hari cuti umum. but.... my day got worst :( anyway, aku merajuk ngn mak aku . huhuuu. macam budak2 kan merajuk2 nih, mogok makan. umur dh 20 x sedauu diri :| sepanjang hari aku x cakap ngn mak aku langsung. mak aku pon x nak ckp ngn aku. errr ~ rasa weird gile kot ! sebab everyday aku ngn mak aku mcm org gila. HAHA. ktorg borak2 lahh, buat kerja sama2 lah. memang okay lah senang cite. but tadi, hmmmm. tah laa. aku still sensitive kot. ade lahh kisahnya. sorry x dpt cite. alaaa, bukan korg nak taw pon kan. hehe :p anyway, malam aku dh okay ngn mak aku ! ngeee :D dh mcm selalu. borak2, gelak2, suka suka ! mmg aku nangis lah siang tadi kn. lama lak aku rasa aku tak nangis. sekali nangis, terhenjut2 bahu. kahkah. walau apepon, aku happy sgt sbb dh okay ngn mak aku :) :) Alhamdulillah. mak aku siap ajuk lagi cara aku merajuk. malu taw. hoho

Akhir kata ....

I LOVE U MOM !!!!!! <3 <3 <3

 
bye bye ! assalamualaikum :D esok nk g wt ic baru ! hahaha. kbaii, x de kaitan pongg -___-

Monday, 28 January 2013

NAK SMART PHONE OR IPAD ?


Hallo3 ! :D korang nk ipad ke smartphone ? hehe. 
nak taw tak ? haha. tadi kan, ayah aku tetbe tanya : 
"ira nak smartphone ke ipad ? " waAhh ! :D :D bayangkan ? ayah aku tetbe tnyer mcm tuh. makaiii ~ rasa macam mimpi je. hoho. 
ak pon ckp laa. ayah nak bg ke ? hmm, ayah aku ckp kalau ade duit lebih ayah belikan. ngeee ~ aku more prefer tu smartphone kot. HAHA XD sebabnya ... tah la, mcm byk je functionnya. for me lah, lagi pon kecik sikit dri ipad kan. hoho. em ayah aku lak excited nk beli galaxy Beam tuh. dy kata senang nak buat kerja nnti. tapi x tahu lah kn tahun bila aku dapat O_o huhuuu. before ayah aku masuk tido, dy cakap. jgn lah mengharap sgt taw. -___- nampak tak tuh ? nmpak dh kekecewaan aku. HAHA. act, aku xde lah harap sgt. mcm byk bnde lgi ayah aku leh gne kn ngn duit tuh. *bajet anak baik la kan* heee :) btw, kalau betul lah ayah aku belikan, mmg happy nk mam lah aku. ahaha. bukan senang tuh. harap2 ape yg ayah aku tanya jadi kenyataan. aminn ^_^ 


 
see ? hm, yg mana satu idaman kalbu ? HAHA XD okay lahh, nk mimpi phone sat. mne lah taw dlm mmpi dh dpt dulu. hehe. assalamualaikum :D


*muka happy kalau dapat ! * haha. kbaii ~ XD


Saturday, 26 January 2013

PERSEDIAAN BANJIR ! XD


hye korang ! :D tak tidur lagi ? err err tanya tak tdo lagi. padahal aku yg tak tdo lagi. heee. btw, nak taw x ? tadi kann. air pasang kat umah aku. after hujan tetiba depan lorong banjir and budak2 main air tuh. taw x air tu kotor ? banyak kuman ? #sigh  anyway, mak aku dh bising2, angkat semua barang naik atas, gulung karpet, letak selipar kat atas, semua kena letak atas. kalau boleh aku2 sekali duk atas. hahaha. atas mana ? XD hm, asal tak kena hujan udah ler kot. act. dulu waktu aku kecik2 dulu . yang aku ingat lah. air naik atas betis kot. tinggi kan ? hmm, dahsyat3 ! time tuh semua kecoh lahh. ape2 pon umah aku dh selamat angkat barang. takut "banana fruits two time" kan. HAHAHA. nk tgok tak keadaan umah aku cmne ? 





see ? hahaha. lapang kot ~ :D nak tengok yang asal ? 



 see perbezaan nya ? haha. *adik kecikku jadi model * :D 

jadi, ambillah langkah berjaga2 untuk menghadapi banjir yang bila2 akan berlaku . sekian terima kasih dan selamat beramal. assalamualaikum ~ nytez ! 


Friday, 25 January 2013

AKU SAYANG KAU KAWAN :'(


02:00AM

Jam dinding utama aku berbunyi tepat menandakan pukul 2 pagi dan aku baru bermula menaip2 laju di keyboard ni. Apa yang aku nak ceritakan just sikit je. Malas nak panjang2. Zaman sekola menengah merupakan zaman paling banyak kenangan aku dengan kawan-kwan. sebab 5 tahun kami bersama dan melakukan banyak aktiviti gila2. aku x nafikan , macam2 yg ktorg buat kat hostel. Aku ade geng, namanya KARBALA. Terdiri daripada 6 orang. aku, umi, shark, mira, cut dan azwa. aku sayang sangat kat dorang. tak tipu. segala duka suka ktorg bersama . Macam2 fi'il masing2 nih. but aku sedih sgt when ade one moment aku tegur and unmensi dia,  aku tegur kawan aku nih. aku just tgur and aku nyatakan perasaan aku je. aku sedih dgt bila dia dah berubah. ape yg wt kan aku lagi terkejut , dia UNFRIEND aku kat fb. ape salah aku ? :'( aku tak buat salah besar pon/ huhuuu. aku just nak cakap satu je. AKU SAYANG KAU KAWAN :'( aku x nak kita berpecah. biarlah masing2 stdy jauh or whatever. but please dont ever2 try to leave us . We all still KARBALA,APAM dan semualah ! :'( akan ku simpan semua kenangan kita bersama :'(

mira, kau still ade dalam gmbr ni :')








hanya gambar yang mampu menceritakan segala2nya :'( aku harap kau sedr akan persahabatan yang telah lama kita bina nih . Salam sayang rindu Azwa,Umi,Cut,Miera,Shark :(  Assalamualaikum ~