selamat datang ke teratak ziera :D kalau suka boleh follow, kalau tak suka boleh blah. peace, no war ~ ^_^

Saturday, 23 February 2013

#SPEACHLESS

 
CLUELESS.
SPEACHLESS.
QUITELESS.


segala jenis LESS lah. haha. hmm, ntah lah. aku macam tak berapa nak okay lah malam nih. mcm banyak je aku pikir, tapi tak taw ape. then mcm serabut, moody, mcm sedih :( semua adalah. huhuu. aku tak taw nk ckp cmne. Hanya Allah je yg taw. itu sudah semestinya. aku harap esok mood aku yg gila2 nih kembali normal :) doakan aku dapat bangu kol 9 k.  sebab sok aku dh start jge bmart ! :)





bye bye korang ~ 

Friday, 15 February 2013

SUBHANALLAH, ALLAHU AKBAR.

 Maha suci Allah, Allah Maha Besar.
Allah yang mencipta sekalian makhluk dan alam.
sape dorng nih ? arrrgghhh, dorang adlah. BIGBANG ! hehe . salah satu group korea. ahli dorang 5 orang. but aku terjumpa gambar nih. omomomomo :D kalaulah dorang ni masuk islam. kompem lahh. hmmm, dah la colour kan rambut warna hitam. tergugat iman. heee. :) 
ok bye bye. dh mula mengarut. dadaa ~ assalamualaikum 

SYUKUR YA ALLAH. ALHAMDULILLAH :'D


Syukur Alhamdulillah.
akhirnya aku dapat taw result aku berapa. 
syukur Ya Allah. 
kau datang kan ujian kepada ku tapi kau balas dengan hikmah.
Sesungguhnya engkau maha mengetahui apa yang terbaik untuk hambamu. 

sujud syukur . 
ye sujud syukur perlu dilakukan banyak kali. 
Alhamdulillah.

mak ayah nenek atuk opah sedara2 yang menanti result aku.
 terus aku kol dorang. 
Aku menangis. :( 
terharu. 


tapi apepon, ak masih berpuas hati
 dan perlukan peningkatan untuk semeter 2. 
yew ! zira boleh :) 

Mak ayah happy, 
nenek tak henti mengucap syukur.
aku terharu.
memang berbeza ngn result matrik aku yang lagi banyak daripada ini.
tapi aku masih bersyukur Ya Allah :) 

terima kasih lecturer2, puan2, en2 yang mengajar aku :) hehe
hati ku tenang selepas menghadap kau Ya Allah ,
semoga ketengan ini kekal dalam hati ini.
aminnn. insyaallah :D


taraaa...............



jumpa lagi :)  assalamualaikum ~ 

ALLAH MENGUJI AKU :')


15 Feb 2013. 

tarikh keramat bagi semua student UKM, dan seangkatan denganya.
result final exam semester 1 bakal diketahui. 
dan aku sangat excited nak tengok result aku. 
tapi malangnya...

result aku kena tahan dek tak byar yuran MMP yg berharga RM 70. 
sangat kecewa. 
orang lain dpt tgok dh. aku and yg senasib ngn aku x dpt tgok :( 
ramai gk yg x dpt tgok. huhuuu

jadinya..' aku wt keputusan. 
sok pagi jam 9 g bayar terus  !
and aku lakukan. HAHA. 


tapi.........................

lepas dh bayar dia kata. 
leh cek result kol 5 ke atas.
 perasaan aku time tuh ? :/ err ~ 
sgt lah kecewa. 
zani bayar kat kaunter terus dpt tgok result. 
sedih taw !
 

tapi aku try gak kat bilik. try bukak smp web. 
click keputusan peperiksaan. 
dan....

ALHAMDULILLAH :) :) :) 

aku membuat kesimpulan disini. 
Allah akan menguji hambanya kerana nak lihat sejauh mana kesabaran aku., ye. 
Syukur Ya Allah. :D 

Ya Allah, Apa yang diuji oleh-Mu adalah apa yang termampu ditanggung oleh hamba-hamba-Mu.
Sedarlah wahai manusia, Allah tidak akan membebani hamba-hambaNya melainkan apa yang termampu dihadapi oleh mereka. Sebagaimana firmannya yang bermaksud :
Allah tidak memberati ( menguji ) seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya…. (al-Baqarah 286)
Malah Rasulullah SAW sendiri turut menyebut di dalam hadisnya yang bermaksud :
Satu ketika Nabi saw ditanya “Siapakah orang yang paling berat ujiannya?”. Maka Baginda menjawab:
“Para Nabi, kemudian orang yang seperti mereka sesudahnya, dan orang semacam mereka berikutnya. Seseorang itu akan diuji sesuai dengan kadar agamanya. Apabila orang itu kuat agamanya maka semakin keras ujiannya. Kalau agamanya lemah maka dia akan diuji sesuai dengan kadar agamanya. Maka musibah dan ujian itu sentiasa menimpa seorang hamba hingga dia ditinggalkan berjalan di atas muka bumi dalam keadaan bersih dari dosa.”
(Riwayat Imam Tirmizi)

sambungan seterusnya .. mengenai result ku ! hehe :)  

Monday, 11 February 2013

PERUBAHAN KULIT BLOG, HAHA ^_^


taraaaa !!!!! hehehe :D see ? my new kulit blog ( blogskin) haha. sempena 2013 nih, aku pon tukar lah sikit. wt perubahan, x banyak pong. tapi nmpk gak lahh lainnya. hehe :) cantik tak ? hmm, act nak tukar mse awal buln 1 hari tu. tapi mcm x de masa nak wat. hoho. hah, amek kaw ! Akhirnya siap gak. penat wooo, padahal simple je O_o aku wt dri pukul 10.30 sampai kol 2.30 pagi baru siap. 4 jam kot ! huhuu. kali ni nmpk mcam tenang je aku tgok. mcm x serabut kot. kot lah, bagi pndangan aku :) may be wrna dy agak cerah dan tah  ! haha. pape pon ,aku suka ~ mmg makin rajin la kan aku update. hehe. k lahh nk tdo dulu. esok dh start perkmpungan . pukul 9 pagi okay. mampukah aku bangun  ? HAHA. bye2 assalamualaikum ~


hayya 'alassolah :) 

marilah menuju kejayaan ~ #ehhh, tibe je. HAHA. kbaii ~ 

Friday, 8 February 2013

EYE TO EYE O_O

hye ! :D one entry lagi leh ? hehe. sukati lah kan, blog aku. bpe byk entry pon boleh. haha. dh tu kenapa tnya. hoho. 

eye to eye.
chest to chest.
 face to face.
heart to  heart.

*macam pernah dengar je lirik nih*  ade ke ? HAHA


err ~ what feeling hah ? O_o seriously. debau-debau jantung nih. hmm, act, what happen to me ???!!!



sebelum aku melalut2 mende tah. HAHA. baik aku tamatkan sampai sini aje. hehe. cukup lah sikit2 je ckp kat sini. :D bye bye ! Assalamualaikum ~ 


aminn2 ya rabbal a'lamin ~


HATIKU SAYU, TERHARU :'(

yo wassup ! :D hee. 2 am , but as usual aku tak tdur lagi. biasala tuh. haha. nk menghabiskan masa2 terakhir aku before balik kolej. sobsobsob T_T bila pikirkan nak balik U mesti malas kan. biasala tuh. lumrah ! haha.

act, aku sedih , sayu, pilu , terharu. semua u u u lahh. ade lah satu malam nih, time aku urut2 mak aku ( rutin  harian every night :D ) then , mak aku cakap. " nanti kalau ira dah balik U x de sape nk urut mak lagi " hmm, sedih gila bila  dengar mak aku ckp mcm tu tahu tak ? huhuuu :'(  tapi aku wt2 happy je. x nak la nangis depan mk kan. btw, mmg sgt2 terharu bila mk aku ckp mcm tuh. ye la, lagi bpe hari je aku dok umah kn. dh 3 minggu cuti nih, mmg aku byk tolong  mk aku. but ahad nih dh kena balik kolej. so sad :( 

pape pon umah aku dekat je. hehe. boleh la balik selaluu ! :D k lahh, x mau bebel pnjg2. bukan ade org bce pon. kih3. assalamualaikum. good night ! esok aku balik kg . doakan selamat sampai :) dadaa ~

Tuesday, 5 February 2013




just that things i wanna to say :') bye bye. assalamualaikum ~

Monday, 4 February 2013

MARI BELAJAR BAHASA KOREA :D

Now 3.26 am . and i could'nt sleep. errgghh ~ why3 ? dah la esok kena bangun awal, hantar adik sekola. tapi aku tak tidur2 lagi. disebabkan aku x tdo2 lagi. jom belajar bahasa korea. hehe. simple one ! :D 
Fyi, korea ni ade 2 jenis bahasa. bahasa formal and tak formal. aku mula2 tak faham gak. tapi bila dh tgok cerita korea memanjang mmg taw la kan. sikit2 je laa. ngee :) 

first of all.......
mesti dh taw ‘terima kasih’ dalam bahasa korea kan ? 
iaitugomawoataugasamhamnida”, “kamsahamnida” 
semuanya maksud terima kasih..
tetapi ada perbezaan dalam penggunaanya…
bergantung dari siapa dan kepada siapa…
seperti yang telah dijelaskan sebelumnya…bahasa korea itu memiliki 2 jenis bahasa.  
jom kite kaji ! hewhew ^_^
kalau kita mengucapkan kepada orang yang dihormati seperti orang yang lebih tua umurnya, senior, atau orang yang baru ditemui lebih baik menggunakan
kamsahamnida/gamsahamnida = 감사합니다
atau
gomapseumnida = 고맙습니다
jadi boleh kita tahu bahawa ucapan ini bersifat formal…

malah, kalau kita mengucapkan terima kasih kepada orang yang seumur atau lebih muda yang kita hormati(seperti orang yang baru ditemui) lebih baik menggunakan…
gomawoyo = 고마워요

tapi jika nak mengucapkannya kepada orang yang rapat(seperti teman, adik atau junior…) kita gunakan ..
gomawo = 고마워

jadi  imbuhan yosangat mempengaruhi dalam berbahasa Korea :D 

may be sebab kita selalu  tengok korea, dan just dengar dia sebut 
gomawo,padahal salah. hehehe. 



Okay lah, ni jew. hehehe. satu perkataan je. lain hari aku share lagi . bye bye . assalamualaikum :) 



good night! :D dari saya dan T.O.P <3 

Saturday, 2 February 2013

AWKWARD :|


Awkward ? 

hmm, pernah rasa awkward tak dalam some situation ? :/ 
 banyak benda2 janggal yang berlaku disekeliling aku. pelik gak. dalam seminggu boleh banyak perkara yg janggallah bagi aku. bila rasa janggal, hati tu rasa len macam je kan ? pernah rasa tak ? ahahhaha. ahah !  there are my awkward situations :-

1) when 5 guys and 1 lady sit in one table. 
hah ? aku lah sorg pompuan tuh. boleh byangkan tak ? umur dorang dah la baya2 aku. 20 tahun keatas lahh O_o malu ya amatt lahh aku nih. aku diam je. jadi pemalu sikit. kah3 sape dorang nih ? act , sorang daripada laki nih, anak kawan mak aku. then dy g bawak kwn2 dy yg lagi 4 org. mak aku tunjukkn bisnes tu kt dorang. maka, aku pon ade lah sekali. time tu, hanya Allah saja yang taw perasaan aku :|

2) when  one guy and I in the same lift. just us ! no one there ~ O:
ni berlaku time aku turun library. naik lh lif, and kebetulan de sorang mamat ni pon naik gk. masa tu pulak,aku sorang2 . emmm, ye laa. mana pernah jadi kat aku kan. so, rasa janggal lah. HAHA. tapi korg mesti pernah gak kn. xde rasa ppe ke wey ? hehehe

3) When lady and guy those not knowing each other together2
em paham kan ayat keling kat atas nih ? hehehe. opppsss ! maafkan saya :D emm, ye ! this situation pon berlaku kat aku. aku diam dia diam. lastly, aku yg ,ulakan. just two questions, two only ! and mamat tu pon jawab ape yg aku tyer. and then continue senyap :/ 

huh ! for me, there are some situation make me feel awkward. k lah, need to sleep. dadaa ~ Assalamualaikum :D

  
hope there are no awkward feeling again :/  ~ hehe