selamat datang ke teratak ziera :D kalau suka boleh follow, kalau tak suka boleh blah. peace, no war ~ ^_^

Thursday, 28 March 2013

TRICK & ART MUSEUM , ICTY


hye hye   ! bertemu lagi kita. hewhew :D kali ni nak post gambar yg sgt byk ! hahaha . kalau xnak scroll down usha2 gambar i boleh mintak pangkah kotak yg tepi kanan sekali k ;) ngee ~ *ayat kasar*
 hm , kali ni i nk share pic g museum yg sgt fantastic baby ! hahaha. mohhtippp ? XD hmm, awesome, daebak, 3d, like real. semua lahh. mcm nk g lagi je. huhu. dh la murah . rm5 je sekepala. kali  ni i g ngn ros je . hanya kami berdua. hoho. sbb zani x dpt ikut :'( but next time sure dy pasti ikut ! hihihi. let me show the pics ! pasti uollss nk g gak nnti. hoho




























menarik tak ? hehehe. mcm betul kan. terkeluar2 gambar dy. hahahaha. maka, pergilah k. dekat je, murah lak. :D hoho. k lahh, next time pasti ade muka kawan sy lagi sorg ./ AZANI AZMAN yg HOT akan muncul .hkhk. kbaii. Assalam ~ 

FESTIVAL KOLEJ AMINUDDIN BAKI


hye2 uollss ! :') maaflaa, iollss lama gila x hupdate. busy macam PM baqangg. hahaha. act, seriously. sgt2 busy untuk beberapa minggu. tak leh nk ckp la kan. event kat kolej terlalu banyak. sampai sebulan tak balik. homesick tahu ? :'(  hmm, nk story sikit nih. kolej i mengadakan FESKAB or nama panjang dia. err err , uollss taw kot. hehe. sebb tajuk dy pon dh tulis kan. :D hmm, event ni ibarat family day and kena ajak org dtg. something like that la kn. macam2 ada ! tadaaaa !!! 


paling menarik adalah konsert  , hehehehe 


ada TASHA MANSHAHAR & SYED SHAMIM , AMIR JAHARI woiii !!!!!!!!!

i sgt2 minat mereka2 ini. awesome, daebak (Y) 

and fyi, i masuk tarian uollss. as persembahan penutup FESKAB ni. every night berlatih. letih gak lah. walaupun xde la lama sgt. perform uollss ! as usual from this tarian i makin rapat dgn mereka2 ini. thanks korg semua ! nk sebut satu2 tak dan ceq. huhu. lau nk taw, cek entry sebelum ni k :') i ade mention nme dorang. hehehe . and i nak tggalkan untuk santapan korg. jangan jeles iollss snap pic ngn artis2 ! hewhew :P 


zani , zira , Tasha Manshahar ^_^


with  Amir Jahari <3


kami bertigaaaaa , cheeesseeee ~ heee

  with artis Amin :') kak tira ~ 


we with syed :D


with Manshahar *pon bolehh* hehe


with adik tasha manshahar. talia manshahar


muka excited uoll amik sign syed kn.haha


with them <3 <3


ros tiru gaya syed shamim ! hkhkhk

tarian cina , melayu , india :') 


make up yg sgt2 overrrrrrrrrrrr ! hahaha

k la, bye2 ! nk update entry lagi. hehehe. :') see u againn ~ Assalamualaikum .



Friday, 15 March 2013

HARGAILAH ORANG YANG SAYANG KITA :')


Lelaki: awak.. dah bangun?
Gadis: (ignore)
Lelaki: awak.. jangan lupa sarapan yer..
Gadis: (ignore)
Lelaki: awak..saya nak pergi kerja ni..
Gadis: (ignore)
Lelaki: awak, saya dah balik..penat nak tidur jap..
Gadis: (ignore)
Lelaki: awak buat apa tu awak? jaga diri yer..
Gadis: (ignore)
Lelaki: awak, walaupun awak diam, saya tetap kan selalu sms awak..
Gadis: (ignore)
Lelaki: awak.. saya rindu awak..
Gadis: (ignore)
Lelaki: awak..saya betul rindu awak :'(
Gadis: (ignore)
Lelaki: awak, tengah buat ape tu? jangan lupa makan taw!
Gadis: (ignore)
Lelaki: awak..saya sakit..sakit rindu..hehe..
Gadis: (ignore)
Lelaki: awak, hari ni saya ada hal skt, nak g hospital..

Gadis: awak sakit ape?

Lelaki: eh eh..awak..saya tak sakit..saya saja jer..hehe, rindu sms dari awak..
Gadis: (ignore)
Lelaki: awak..merajuk lagi yer?
Gadis: (ignore)
Lelaki: awak..kalau esok saya dah takde, maafkan segala kesalahan saya pada awak taw. saya pun maafkan kesalahan awak juga.. saya harap awak pandai jaga diri..
Gadis: (ignore)

Selepas sms terakhir itu,
si gadis tidak lagi menerima sms dari kekasihnya itu..
kerana merasa bersalah si gadis pun sms kekasihnya itu..

Gadis: yer..awak jangan risau kan saya, tahu lah saya jaga diri..awak tengah buat ape tu?

tibe2..

[Adek] kepada lelaki: Abang saya dah meninggal..jangan sms kat NO ni lagi.


# Hargai s'sorang yang ambil berat kat kita , cintai dia seadanya..kerana bila dah tiada menyesal pun TIADA guna :')

Wednesday, 13 March 2013

PEKAN TEATER UKM 2013 (PTU)


"Andai Ku Punya Masa" 
merupakan tajuk teater Kolej Aminuddin Baki. Nak diceritakan , act aku join this teater :') but as a props jew! hehe. yelaahh, sape lahh kita kan. acehh3 ! ^_^ nama untuk kelab teater ini adalah 
"Seni Teater Aminuddin Baki ( STAB)* Aminn !!! GERABBB ! 

seriously, secara jujurnya aku sangat2 sayang mereka2 yg dalam teater ini, tak kira lah pelakon, props, audio, semua lah ! dorang merupakan FAMILY aku kat sini ! aku ibarat macam ade abg2, kakak2,aku sayang sgt dorg. banyak masa aku habis with them :D berlatih smpai ke subuh, x tido. lepak2, cerita2, share2 story . hmm, semua tu pengalaman baru bg aku. and aku rasa happy sgt masuk teater nih. :) :) :) walaupun as prop , hewhewhew. kat sini lah aku kenal senior2, rapat ngn dorg bleh lah gelak2 sma2. hehe. ada abg miol, kak farah, kak tira, kak nafa,abg azrul, abg faiz,abg topek, abg bam, kak alyah, kak pqa, kak ina,kk bella, kak tim, abg daus, kak sue :'D  dorang sume baik baik ~ ^_^ tolong tak kira masa, korbankan masa dorng demi PTU :') tak lupa gak yg lain, MJ, Farah, Azman, Aznan, Qq, teha, :) uollss daeebakk ! hehe

and......nk taw x ? ktorg dpt no 2 !!!!!! Ya Allah, happy sgt tak terkata. dh jerit mcm org gila dh time diumumkan tu.  hanya Allah je yg taw,menitik air mata time tuh uollss. terharu sgt. bukan tu je , dpt byk pencalonan jugak. tak sangka sgt2 . Alhmdulillah :') 
  
k lah x mau cite panjang2 . hee. biarlah  gambar menceritakan segalanya ;D saksikan ~ 





ini lah keje2 aku . hehe. membuat segala props yg ingin digunakan :) i'm happy time buat2 ni ! heee





ni gambar2 pada malam kemenangan :') hanya Allah yang tahu . Alhamdulillah ~ :D :D



kemas2 bilik kebud, hehehe,

k lah , nk tdo dh. bye bye ! :D assalamualaikum ~




P/S : sayang korang ketat-ketat ! <3 Kaki Culture 2013 :D ;D 
"Hope our love last and never die" (HOLLAND)