selamat datang ke teratak ziera :D kalau suka boleh follow, kalau tak suka boleh blah. peace, no war ~ ^_^

Thursday, 1 August 2013

RESULT OH RESULT.....

yo ! wassup dude ! haha. dh kenapa ganaih semacam ni ? :3 selamat berpuasa bagi yang berpuasa :) 

result ? 31.7.2013 .hmm dah keluar dah semalam. aku memang nak update , tapi tak sempat. *alasan*,hewhew. result aku ? Alhamdulillah, masih bersyukur :') walaupun hakikatnya keputusan aku kali ni jatuh teruk. golek2 dari UKM Bangi ke Padang Jawa. Okay, merepek !  ntah lah, seriously aku sedih sgt2. tapi tak menangis. cuma sedih dlm hati ni susah nak diungkapkan. aku sedih sbb aku dh kecewakan mak ayah aku. dorang mesti berharap aku meningkat dri sem lepas. tapi...... hmmmm, 

memang dorang tak ckp kecewa sedih, tapi aku rasa sedih sgt tak dpt apa yang dorang nak. mak ayah aku, sepanjan aku belajar memang tak pernah komen, komplen, marah2 aku dpt ape. sbb dorang taw aku dh cuba yang terbaik. huhu. itu aku bersyukur sebab ada makayah yg sgt memahami aku. cuma apa yang aku tak leh terima, mungkin....

setiap kali periksa, aku tak perna jatuh tergolek2 mcm ni. kalau jatuh pon sikit je bezanya. tapi kali ni Allah nak uji aku , dia jatuhkan dengan jarak yag jauh. jauh sgt. tu sampai aku termenung sendiri seharian pasal result aku. dlm otak ni result je yang ada. huhu, 

Dia nak aku lebih mengadu, meminta, berdoa kepadaNya :') 
aku redha dengan keputusan yg aku dapat, dan aku berazam ! aku akan tingkatkan usaha untuk sem depan. ye ! kejar balik pointer aku yang lepas. aku tak nak kecewakan mak ayah aku, family aku. dorang je yang aku ada dalam dunia ni. banyak pengorbanan yang mereka buat. tu sebab dengan belajar sungguh, dpt keputusan baik aku nampak kegembiraan dorang. 
tak sanggup nak gtaw ayah, walau hakikatnya ayah memang dh taw :'(

selepas dh taw result beberapa org classmate aku, aku jadi semangat balik. sbb bukan aku sorang je yang jatuh. hampir kesemua classmate jatuh dari sem lepas. mungkin faktor soalan susah. cuma aku je yg jatuh jauh sedikit. dan mungkin jugak faktor2 lain yang tak patut aku nak salahkan. itu semua ujian Allah :') aku terima dengan redha. aku kena bangun dari lemah hari ni. kuat ! :D 

dan satu lagi, aku naikkan semangat aku balik : 
" SYUKUR DGN APA YANG KAU DPT SEKARANG ZIRA, INGAT ORANG LAIN YANG DAPAT RENDAH DARI KAU ! "
yep ! bila aku ckp kat diri aku mcm tu, aku jd semangat balik. sbb aku rasa bkn aku je yg rendah. ade yg lagi rendah dr aku. aku tak leh mcm ni. sampai bila nk sedih ? kan ?  :') 

apepon, aku tumpang gembira kt dua orang kawan baik aku : AZANI dan ROS , tahniah sayangs :) korang meningkat dari sem lepas. korang happy sgt , izinkan aku tumpang happy korang, ye ? :') 
Zani : kau berjaya naikkan pointer kau :) tahniah ! 
Ros : kau pon same, naik makin naik , and hadiah birthday tuk Mama kau :) congrates wey !

kepada kawan2 lain : tahniah bagi yang meningkat, dan jangan bersedih bagi yang menurun . okay ? kita sama2 naikkan pointer kita untuk sem depan k. insyaAllah :') 

P/s : hidup ni umpama roda,kadang - kadang kita diatas, kadang - kadang kita kat bawah :) begitu juga dalam belajar. tak selalu kita diatas, biar kita rasa dibawah. kira rasa apa yang pernah kawan - kawan kita rasa. 

4 comments:

  1. insyaALLAH . kita berusaha lagi oke? :)
    -same case , pointer jatuh-
    papun , alhamdullilah . ALLAH uji sikit je tu :)
    good luck for the next sem :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks @rozalia binti Alik :) betul2 , Allah uji sikit je, kita kena usaha lebih lagi :D good luck toO!

      Delete
  2. Aku lah tu yang lagi rendah dari kau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh tak lah, aku tak tuju kat kau.huhu. kau punyer situation berbeza. kau berpuas hati ngn result kau sbb meningkat. tahniah wey ! kalau aku, aku happy :)

      Delete

hey , awak yang tengah baca tu.
awak comey la, hehe.
komen la siket ^__^ ngee ~